Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1798 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Ekim 2018 - 14:23

İktidar Medyasında Ant Sessizliği

Büyüt
Küçült
İktidar Medyasında Ant
Danıştay’ın ant zorbalığını ihya kararı doğrudan bürokratik vesayet anlamına geldiği açıkça belliyken, iktidar medyasında bu konunun sessizce geçiştirilmesi MHP’yle ittifak zedelenir korkusunun bir ürünü olmalı! Kaynak: İktidar Medyasında Ant Sessizliği

Danıştay 8. Dairenin MEB yönetmeliğinde ant okutulmasının kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi iptali Türkiye genelinde yoğun biçimde tartışılmasına rağmen iktidar medyasında konu ya hiç görülmüyor ya da silik bir tarzda geçiştiriliyor. Öyle ki, çok şaşırtıcı bir şekilde “bizim antla sorunumuz yoktu, neşeyle okurduk” diye kalem oynatanlar dahi oldu.

Aslında bu kararın sadece insan hakları ve inanç özgürlüğüne aykırı olmakla kalmayıp seçilmiş iktidarı da baskılayan bir mantığın ürünü olması normal şartlarda iktidara yakın medya organlarında yoğun bir eleştiri rüzgarını doğurmalıydı. Normal şartlarda “bürokratik vesayete geçit yok” ve benzeri vurgularla kararın şiddetle eleştirilmesi beklenirdi. Ne var ki, söz konusu medya organlarında ilginç bir sessizlik göze çarpıyor.

Konuya dair çok istisna sayılabilecek birkaç değini dışında hemen hiçbir yazar topa girmemeyi tercih etmiş görünüyor. Sabahtan Stara, Akşamdan Türkiyeye iktidara yakın bir pozisyona sahip gazetelere baktığınızda neredeyse böyle bir hadisenin yaşandığına dair bir izlenim edinmeniz dahi mümkün değil.

Bu ilginç durumun sebebi ne olabilir diye düşündüğümüzde iktidarın isimsiz ortağı MHP ve ünlü Türk büyüğü Devlet Bahçelinin tavrının belirleyici rol oynadığı sonucunu çıkartmamız yanlış olmaz. MHP cenahının ant kararına canhıraş bir tarzda sahip çıkması ve ant karşıtlığını ipe sapa gelmez bir dizi suçlamayla mahkum etmeye yönelik çığırtkanlığı anlaşılan o ki iktidar gazetecilerinin işini epey zorlaştırmış. Muhtemelen “aman nemize gerek, oyunbozanlıkla, fitne çıkartmakla suçlanırız” diye korkmuş, çekinmiş olmalılar!

Tek başına bu görüntü bile durumun vahametini göstermeye yetmiyor mu?

 

HAKSOZHABER.NET





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024