Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2352 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 06:07

Kurtuluş Tayiz: CHP, MHP ve HDPnin çözüm sürecine muhalefeti çok hayırlı

Büyüt
Küçült
Kurtuluş Tayiz: CHP, MHP ve HDPnin çözüm sürecine muhalefeti çok
Güncel Haberleri › Kurtuluş Tayiz: CHP, MHP ve HDPnin çözüm sürecine muhalefeti çok hayırlı haberi 24 TVde Politik Eksen programında Dolmabahçe görüşmesi sonrası yapılan çağrıyı değerlendiren Kurtuluş Tayiz çözüm sürecinden geline noktanın önemi vurgulayarak muhalefet tepki gösterdi.
İlgili Videolar
Politik Eksen 10.03.2015 - 1. Bölüm
Politik Eksen 10.03.2015 - 2. Bölüm
Politik Eksen 10.03.2015 - 3. Bölüm

24 TVde yayınlanan Zeynep Türkoğlunun sunduğu  gazeteciler Yıldıray Oğur, Nuh Albayrak, Kurtuluş Tayiz ve Ahmet Taşgetirenin konuk olarak katıldığı Politik Eksen programında Çözüm sürecindeki Dolmabahçe açıklaması ve HDPnin aldığı tavır konuşuldu.

HDPnin çözüm sürecinde aldığı tavrı eleştiren Kurtuluş Tayiz; ‘CHPnin MHPnin HDPnin çözüm sürecine muhalefeti hayırlıdır. Millet bu tabloya bakıp hükümeti destekleyip, alın bu konuyu çözün diyor şeklinde konuştu.

Kurtuluş Tayizin konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeden öne çıkan bölümler…

HDP'DEN PARALEL YAPIYA TEK LAF EDEN OLMADI

Siyasette muhalefet özne olmaktan çıkmış durumda. Yine enterasan bir şey Türk muhalefetinin umudu şuan Kürt partisi milliyetçisinden ulusalcısına hepsi umudunu HDP bağlamış durumda. Nispeten küçük aktör olarak HDP belirdi. HDP AK Partiye karşı nasıl kullanacaklar.  Ama HDPnin de kendisine bakış açısında problem var.  Onlar da şöyle düşünüyor ‘iktidara savaş açtıkça güçlendiklerini düşünüyorlar.  Ama bu mekaniğin bir kandırmaca,  oyun olduğunu, tuzak olduğunun farkında değiller. İktidara karşı barış üzerinden savaş açamazsınız. O zaman siz barış karşıtı bir pozisyona savrulursunuz. Dolmabahçe açıklamasının ardından HDPnin düştüğü yer neresi ‘çözüm istemiyorlar mı acaba bunlar? Şu an kamuoyunda hakim olan görüş İmralının dışında o cephede barış isteyen kimse yok ki. Bunun siyasete büyük bir oy olarak yansıyacağını düşünüyorlar ama bu büyük bir tuzak. HDPnin kendi tabanı bile rahatsız. AK Parti sürekli barış hamlesi yapıyor, sen seçim hamlesi yapıyorsun. Burada aslında sürekli doğru bir şey yapan bir iktidar partisi var. Bunlar ise sürekli buna muhalefet etmekle meşgul. Alınan bu tavır HDPyi çok bir yere götürmez. AK Partiye muhalefet yapsınlar ama iyi politikalara muhalefet yapamazsın. Senin büyük politikalardaki pozisyonu ne? Barış ve çözüm sürecinde, paralel yapıyla mücadeledeki pozisyonun ne? Paralel yapıyla mücadelede suya sabuna dokunmadı. İki tane eş başkanı var ağızlarını açıp bir laf etmediler. Sadece KCK operasyonda 14 bin tane Kürtü içeriye atan bir yapıya tek bir eleştiri geliştirmemişler? Paralel yapıyla mücadelede yoksun, çözüm meselesinde yoksun. İki üç tane temel politikalarda yoksun. Suriye tezkeresi çıkarılacak Kobani kurtuluşunu sağlayan bir tezkere buna muhalefet ettiniz. Bunlar üzerinden ucuz bir propaganda yürütülüyor.

CHPNİN MHPNİN HDPNİN ÇÖZÜM SÜRECİNE MUHALEFETİ HAYIRLIDIR

Bize yapmazsanız AKPye yarar, siz kimsizin kardeşim. Sizin hangi politikanız doğru ki?  Siz 6-8 Ekimde sokakları kan gölüne çevirdiniz. Size neden yarasın, Kandile  PKKya neden yarasın aklını mı yemiş millet. Hükümet orada dururken.  Ona yaranacak tabi ki herkes. Siz silah, kan, gözyaşından başka ne vaat ediyorsunuz topluma. Siz en ufak konuda sokağı hareketlendirip silahı konuşturuyorsunuz.  Sizin bu konuda pozitif bir yanınız yoktur. Hükümete pozitif bir muhalefet yapılması lazım.  Bunu yapmadığınız zaman negatif duruma düşüyorsunuz. CHPnin MHPnin HDPnin çözüm sürecine muhalefeti çok hayırlıdır. Millet bu tabloya bakıp hükümeti destekleyip alın bu çözümü yapın diyor. Böylece çözüm kararlığı daha fazla artıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024