Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3052 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 12:11

Mitden Uyarı Suriyeliler Eylem Yapacak

Büyüt
Küçült
Mitden Uyarı Suriyeliler Eylem
Milli İstihbarat Teşkilatı ın (MİT) yazısında, adi suçlardan tutukluyken serbest bırakılan mahkumların eylem için Türkiye’ye gelebilecekleri uyarısında bulunuldu.

MİT Müsteşarlığı, geçen şubatın son günlerinde İçişleri Bakanlığına bir yazı göndererek Suriyedeki Şam yönetiminin Türkiyeye yönelik yeni eylem planına ilişkin bilgileri açıkladı.

Yazıda, Şam yönetiminin, Türkiyede provokatif eylemler gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla adi suçlardan tutuklu yaklaşık 5 bin mahkuma Şam, Lazkiye ve Tartusta eğitim verdiği ve bu tutuklulardan 2 bin 400ünün Şamdaki Adra Hapishanesinden şubat ayı içinde salıverildikleri belirtildi.

12 İL HEDEFTE

Yazıda ayrıca; tutuklu ve mahkumlara verilen eğitimler sonrasında bu kişilerin Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapıları ile Beyrut üzerinden İstanbul ve Mersine gelerek İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa,Hatay, ve İskenderunun da aralarında bulunduğu 12 farklı yere gitmelerinin planlandığı açıklandı.

TÜRKİYEDEKİ SURİYELİLERİ DE KULLANACAKLAR

Aynı yazıda, mahkumlar arasında Mukaveme Suriye Örgütü bağlantılı kişilerin de yer aldığı, bu kişilerin söz konusu provokatif eylemlerde Türkiyedeki Suriyelileri de kullanmaya çalışacağı, Türkiyeye gitmelerine rağmen verilen görevi yerine getirmeyenlerin Suriyedeki yakınlarına Şam yönetimince zarar verileceği yönünde tehdit edilecekleri vurgulandı.

GELEN SUÇLULARDA ARTIŞ VAR

Yazıdaki bir diğer önemli bilgiye göre son dönemde Suriyede adi suç geçmişi olan kişilerin Türkiyeye yönelik seyahatlerinde bir artış görüldü ancak bu kişilerin yasal pasaport kullanmaları nedeniyle Türkiyeye girişleri engellenemedi.

MİTin bu önemli yazısı üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçerek, adı geçen valilikler başta olmak üzere tüm kentlerdeki valiliklere gelişmeler hakkında bilgi verdi. Valilikler de gerekli güvenlik önlemlerini almaya başladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024