Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2034 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 12:16

Molotoflu saldırıda MİTe takipsizlik kararı!

Büyüt
Küçült
Molotoflu saldırıda MİTe takipsizlik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun takipsizlik kararında Avukat Hüseyin Boğatekinin, 20 Ocakta bir gazeteye verdiği mülakatta bu olayın faillerinin MİT elemanı olduğunu ifade eden eski İçişleri Bakanı Şahin ve diğer kişiler hakkında 23 Ocakta şikayetçi olduğu hatırlatıldı. Olayla ilgili yargılanan sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksana verilen mahkumiyet kararlarının kesinleştiği aktarılan kararda, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 5 kişi hakkındaki kararların da Yargıtayda inceleme aşamasında olduğu belirtildi.

Kararda, Kesinleşmiş mahkumiyet kararı ile ilgili yargılamanın iadesi hükümlerince başvuru hakkının bulunduğu, yine Yargıtay aşamasında olan dosyayla ilgili savunmada iddiaların ileri sürülebileceği, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi denildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Küçükçekmecede, 8 Kasım 2009da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş, yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, terör örgütü PKKnın gençlik yapılanması içinde yer aldığı belirlenen Salman Akpınar ve Hamit Aksan Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri gerekçesiyle ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi de 18 Nisan 2013te dosyaları ayrılan 5 sanığı, 24 yıl ikişer ay hapis cezasına mahkum etmiş ve ayrılan dava dosyaları Yargıtaya gönderilmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 25 Mart 2013te, sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksana verilen hapis cezalarını onarken bu 2 sanıkla ilgili otobüsü kullanan şoför Recep Keskine karşı da kasten öldürmeye teşebbüs suçundan her zaman dava açılmasının mümkün görüleceğini belirtmiş, bunun üzerine Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni bir yargılama başlatılmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024