Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1967 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2020 - 14:36

Mutfakta Pratik Kullanım Vadeden Su Isıtıcısı ve Kettle

Büyüt
Küçült
Mutfakta Pratik Kullanım Vadeden Su Isıtıcısı ve
Mutfakta en pratik yardımcı aletler arasında su ısıtıcısı ve kettle yer almaktadır. Çünkü mutfakta her an kaynar suya ihtiyaç vardır. Bunun için her zaman ocakta su kaynatmak zahmetli olacaktır. Bu durumda bir ısıtıcı kısa süre içinde su kaynatmanıza yardımcı olur. Bulaşık yıkarken, yemek yaparken ya da sıcak bir içecek hazırlarken kısacası kaynar suya ihtiyacınız olduğu her an ısıtıcılar yanınızdadır. Çaydanlık ve tencere ile su kaynatma işlemi sizlere zaman kaybının yanında enerji kaybı da getirecektir.


Su ısıtıcılar sizler için enerji tasarrufu sağlayan ürünlerdir. Su ısıtıcıların kapağı ve yalıtımlı bölümü enerji kaybını ortadan kaldırır.  Ayrıca satın aldıktan sonra uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz bir mutfak ürünüdür.  Bu yüzden bütçenize göre kaliteli markaların ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Su ısıtıcıların fiyatları üründe kullanılan malzeme, su haznesi, tasarım, teknik özellikler gibi bazı durumlara göre değişmektedir. Su ısıtıcısı ve kettle ürünleri arasında karşılaştırma yaparak istediğiniz ürünü  kolayca bulabilirsiniz.

Su Isıtıcısı ve Kettle Nasıl Temizlenir?

Su ısıtıcısında kullandığınız sular çeşme suyudur. Bu sular şebekeden geldiği için kireç oluşmasına yol açabilir. Bu yüzden belli bir süre sonra ısıtıcınızın yüzeyinde ve tabanında kireç oluşur. Kireçlenmeye bağlı olarak ısıtıcınızda istenmeyen sesler çıkabilir, performansında düşüş yaşanır, ısı kaybı yaşanabilir ve daha kısa sürede arızalanabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için yüzeyin temizlenmesi gerekir. Temizlik işlemi belli aralıklarla düzenli olarak yapılmalıdır.

Temizlik işleminde kesinlikle kimyasal ürünler kullanmayın. Bu ürünleri kullanırsanız zararlı maddeler vücudunuza kolayca girebilir. Kireçten arındırmak için sirke ve limon suyu gibi asitleri kullanabilirsiniz. Su ısıtıcılarının içinde  kaynatılmış bir suyu sabaha kadar bekletirseniz kireç tamamen çözülür. Farklı bir seçenek arıyorsanız limon tuzu ile de temizleme işlemini yapabilirsiniz.

Su Isıtıcıları ve Kettle Nasıl Seçilir?

Su ısıtıcısı ve kettle ihtiyacınız olan sıcak suyu kısa bir süre içinde elde etmenizi sağlar. Su ısıtıcılara suyu koyarak kaynamasını bekleyebilirsiniz. Ürün seçimi yaparken kullanım amacınız önemlidir. Çünkü işlev aynıdır. Ancak su kapasitesi ve dış tasarım farklıdır. Ayrıca paslanmaz çelik, sıcağa dayanıklı cam gibi farklı materyallerden üretilmiş bir ürün tercih edebilirsiniz. Bir de ısıtıcılarda kireç filtresi de bulunmaktadır. Seçim yaparken kireç filtresini kolayca çıkararak temizleyebileceğiniz bir ürün tercih etmelisiniz.  Ayrıca taban kısmında rezistans olmaması da önerilmektedir.

Satın alacağınız ürünün ağız kısmı geniş olursa daha pratik bir kullanım vadeder.  Ayrıca 360 derece dönebilme özelliğine sahip olması kullanımda pratiklik sağlar.  Su haznesi ve taban kısmı ayrı olan ürünler kablosuz kullanıldığı için daha fonksiyoneldir.  Ayrıca açma kapama düğmesi de güvenlik için otomatik şekilde kapanabilmelidir.  Bunun yanı sıra ısıtıcının gücü de önemlidir. Evler için 2200 watt ve üzerinde bir güç yeterli olacaktır. Birbirinden fonksiyonel su ısıtıcıları ve kettle bulabileceğiniz akrep.com adresine uğramayı unutmayın.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024