Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2410 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mart 2015 - 06:20

Paralelin ajan hassasiyeti

Büyüt
Küçült
Paralelin ajan
Güncel Haberleri › Paralelin ajan hassasiyeti haberi

DEAŞa katılan 3 İngiliz genç kızın, Türkiye üzerinden Suriye geçtiği iddiasını manşetlere taşıyan Paralel Yapıya yakın medya, kızları götürenin Kanada ajanı çıkmasını ise görmezden geldi. Bu sessizliğin altında Gülenin Kanadaya yerleşme planı yatıyor.

Haber Merkezi

Paralel Yapı, söz konusu Fethullah Gülenin çıkarları olduğunda Türkiyeyi bir kalemde harcıyor; attığı özgür basın manşetlerinin altında kalıyor. İngilterenin DEAŞa katılmak amacıyla kaçan üç kız çocuğu için Türkiyeyi suçladığı ama sonunda DEAŞ karşıtı koalisyondaki Kanada ajanının çıktığı komplonun deşifre olması Paralel Yapı medyasının radarına girmedi. Türkiyenin itibarı meselesinde paralel yapının sus pus olmasının ardında ise ABDdeki Gülenin Kanadaya yerleşme planının bozulmaması yatıyor. Bütün dünya haber ajanslarının abonelerine ‘flaş koduyla geçtiği haber Türkiyede ise Paralel Yapıya yakın medya organlarından kendine yer bulamadı.

Operasyona ‘sessiz destek

Konu, İsrail fonlarıyla yayın yapan ABDli Freedom House gibi kuruluşların Türkiyeyi diktatörlükle yönetilen Afrika ülkelerinden daha geride göstermek olunca önünde kimsenin duramadığı Paralel Yapı, Türkiyenin itibarına yapılan operasyona sessiz destek verdi. Oysa aynı gazeteler, kızların, Türkiye üzerinden DEAŞa katıldığı yönündeki haberleri manşetlerine taşıyarak Türkiyeyi DEAŞ ile işbirliği içinde gösteren operasyona destek vermişti. Paralel Yapının yayın organları Zaman, Taraf, Bugün ve Paralel Yapının yayın organına dönüşen Cumhuriyet, Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlunun açıklamaları ile ortayya çıkan Kanada ajanı gerçeğine ise sayfalarında yer vermemeyi uygun gördü!

AMAN KANADA DUYMASIN

Bu durum Suriyedeki gelişmelerin ele alındığı sır Dış İşleri Bakanlığındaki toplantıyı dinleyip Youtubede yayınlandığı şekliyle bire bir gazetelerinde basan, televizyonlarında gösteren Paralel Yapının Türkiye karşıtlığını geçmişi nedeniyle şaşırtıcı olmadı. Fakat bu kez yapılan artık sıradanlaşan Paralel Yapının Türkiye karşıtlığından çok, Gülenin ABDden gönderilme korkusuna da işaret etti. ABDnin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülenin bu ülkeden çıkarılması halinde kendine yeni yaşam alanı olarak Kanadayı seçtiği biliniyor. Paralel Yapı ve onunla iş birliğindeki medya da Kanada hakkındaki haberi basmayarak bir anlamda Gülene vize almaya çalışıyor. Bunu yaparken de Türkiyenin itibarını zedelemekten çekinmiyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024