Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2161 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 13:45

TSKdan sosyal medya açılımı

Büyüt
Küçült
TSKdan sosyal medya

Sosyal medya, ordular tarafından psikolojik operasyonlar, propaganda ve anlık bilgi aktarımı gibi amaçlar için kullanılıyor. Sosyal medya, orduların yeni keşfettiği bir cephe değil. Gelişmiş ülke orduları tarafından savaş alanlarında psikolojik üstünlük kurmak, anlık ve hızlı bilgi aktarmak, kamuoyunun desteğini almak ve halkla ilişkiler faaliyetlerini yürütmek gibi amaçlarla uzunca bir süredir kullanılıyor. Şimdiye kadar sosyal medyaya mesafeli yaklaşan TSK da Facebook, Twitter, Youtube ve Flickrda resmi hesaplar açmaya karar verdi.

AMAÇ HIZLI VE DOĞRU BİLGİLENDİRMEK

Amaç, kamuoyunu kısa sürede ve doğru olarak bilgilendirmek. Hesapları yönetecek olan sosyal medya uzmanlarının bir diğer hedefi de TSKya olan ilgiyi artırmak ve ordunun dünyadaki görünürlüğüne katkı sağlamak olacak. Sosyal medyanın TSK tarafından aktif kullanılması çok önemli Genelkurmay Başkanlığının Al Jazeeraye verdiği bilgide dünyada birçok resmî kurum ve kuruluş ile ordunun sosyal medyayı kullanıyor olmasına vurgu yapıldı.

TSKnın sosyal medyayı aktif olarak kullanmasının çok önemli olduğu ifade edildi: Türkiye ve dünyada milyonlarca takipçisi olan ve internet kapsamında hizmet veren sosyal medya ortamlarına olan ilgi, gelişen teknolojiye bağlı olarak giderek artmakta; özellikle genç nüfus Youtube, Facebook, Flickr gibi geniş kullanım alanı bulunan uygulamaları kullanarak anlık ve çok hızlı şekilde tüm dünya ile iletişim kurabilmektedir. Artık dünyada birçok resmî kurum ve kuruluş ile gelişmiş ülke orduları tarafından da etkili bir bilgi aktarım, tanıtım ve iletişim aracı olarak kullanılmakta olan sosyal medyanın, TSK tarafından da aktif olarak kullanılması, görünürlüğünün artması, daha hızlı ve doğru haber akışının sağlanması bakımından oldukça önem arz etmektedir.

ORDULAR SOSYAK MEDYAYI NASIL KULLANIYOR? 

Amerikan ordusunun Facebooktaki resmi sayfasını 3 milyonu aşkın kişi takip ediyor. Amerikan ordusunun hemen her biriminin beş yılı aşkın süredir başta Twitter ve Facebook olmak üzere birçok sitede resmi hesapları olduğu gibi üst düzey askeri yetkililer de sosyal medyayı oldukça aktif bir şekilde kullanıyor. IŞİDe karşı Amerikanın öncülüğünde kurulan koalisyonun Irak ve Suriyedeki hedeflere yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları Twitter ve Facebooktan düzenli olarak duyuruluyor. YouTube hesaplarından hedeflerin vurulma anını gösteren videolar paylaşılıyor.

Orduya bağlı birimlerin gerçekleştirdiği faaliyetler, alınan kararlar, açıklamalar, tatbikatlar sosyal medyadan kamuoyuna duyuruluyor.

İSRAİL ORDUSUNUN 30 SOSYAL MEDYA HESABI VAR

Kassam Tugayları, İsrail ordusunun açıklamalarına Twitterdan yanıt verdi. Ordusu sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir diğer ülke ise İsrail. Sosyal medyayı 2008in sonunda Gazzeye yönelik Dökme Kurşun Operasyonunda aktif olarak kullanmaya başlayan İsrail ordusunun (IDF) Facebook, Twitter, YouTube, Instagramın da içinde bulunduğu 30 sosyal medya sitesinde hesabı var. 

Altı farklı dilde yayın yapan hesaplar profesyonel ekipler tarafından yönetiliyor. Geçen yaz, Gazzeye yönelik saldırılarında yine sosyal medyayı aktif olarak kullanan İsrail ordusu bu sefer karşısında Hamasın silahlı kanadı Kassam Tugaylarını buldu. Kassam Tugayları, sosyal medya hesaplarından İsrail ordusunun propogandasına yanıt verdi. Gönüllü aktivistlerin de desteğiyle sosyal medyada kurulan ağ sayesinde İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarına karşı uluslararası bir kamuoyu oluşturdu. İsrail ordusu ile Kassam Tugayları sosyal medya hesaplarından zaman zaman direkt olarak da etkileşime girdi.

SOSYAL MEDYA SAVAŞÇISI YETİŞTİRİYORLAR

Britanya ordusu da uzun süredir sosyal medya sitelerinde aktif. Öyle ki, ordudaki işe alım ilanlarının paylaşıldığı özel bir Twitter hesabı dahi var. İngiliz ordusu, psikolojik operasyonlar yürütmesi ve bilgi tabanlı savaşlarda yer alması için sosyal medya uzmanı Facebook savaşçıları yetiştirme kararı aldı. 77inci Tugay adı verilen özel birim, sosyal medya ile arası iyi olan askerlerden oluşturulacak ve bin 500 kişilik bir özel kuvveti teslim edecek. 77nci Tugay askerleri mobil cihazlardan 7/24 Facebook başta olmak üzere sosyal medyayı takip edecek. İngiliz ordusundan yapılan açıklamada, sosyal medya biriminin amacının modern çatışma ve savaş yeteneklerini içereceği, şiddet içermeyen yöntemlerle modern savaş alanlarına etki etmek olduğu belirtildi.

Al Jazeera 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024