Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 901 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Şubat 2020 - 12:58

Türkiye, Suriye'ye giden Rus uçaklarına hava sahasını kapattı İddası

Büyüt
Küçült
Türkiye, Suriyeye giden Rus uçaklarına hava sahasını kapattı
Rus Nezavisimaya gazetesinin haberine göre, Rusya'dan Suriye'deki askeri üslere geçiş yapmakta olan 4 Rus askeri uçağının Türk hava sahasını kullanması engellendi.

Tütrkiye'nin geçtiğimiz  gün Suriye'ye gitmekte olan Rus savaÅŸ uçaklarına hava sahasını kapattığı ileri sürüldü.

Rus Nezavisimaya gazetesinin haberine göre, Rusya'dan Suriye'deki askeri üslere geçiÅŸ yapmakta olan 4 Rus askeri uçağının Türk hava sahasını kullanması engellendi. 

Nezavisimaya gazetesinde çıkan haberde, “Ankara, İdlib'deki durumu çözmek için Moskova'daki başarısız müzakerelerin ardından Rus askeri uçaklarının toprakları üzerinde uçuşuna yasak koydu” denildi.

Gazete, Türkiye'nin yasak koyması üzerine Rus uçaklarının rotayı değiştirerek Hazar Denizi, İran ve Irak toprakları üzerinden Suriye'ye uçmak zorunda kaldığını öne sürdü.

Nezavisimaya gazetesinde konuÅŸan askeri uzman Korgeneral Yuri Netkachev ise, "Suriye'deki Rus askeri grubunun hava tedarikini parçalama giriÅŸimi, Ankara'nın Moskova'yı artık Astana'nın ortağı olarak görmediÄŸini gösteriyor" dedi. 

Netkachev'e göre, Rusya Havacılık Kuvvetleri'nin askeri uçaklarının Türkiye toprakları üzerinden geçiÅŸinin yasaklanması Suriye'ye olan yolunu yaklaşık iki kat daha uzatıyor. Bu, yakıtlar ve yaÄŸlayıcılar (yakıtlar ve yaÄŸlayıcılar) için ek maliyetler gerektirecek ve aynı zamanda havacılık ekipmanının iÅŸletim maliyetini de artıracak. 

Rus basınında yer alan bazı bilgilere göreyse, Türkiye Şubat ayında hava sahasını Rus uçaklarına kapattı.

Rus ve Türk resmi kaynakları ise konuya iliÅŸkin herhangi bir açıklamada bulunmuÅŸ deÄŸil. 

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde Esed rejimi güçlerine yönelik operasyonlarında Rusya'nın hava sahasını açmamasından dolayı hava desteği sağlayamıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024