Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2401 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2019 - 10:30

Hong Kong haftaya genel grevle başladı.

Büyüt
Küçült
Hong Kong haftaya genel grevle
Protestocuların, bu sabah mesai saati başlamadan yollarda ve tren istasyonlarında araçların çıkışını engelledi, toplu ulaşım hatları durdu. Protestocuların direnişiyle kent zorunlu greve gitti. Uçak seferi iptal edildi, yolcular mahsur kaldı. Adanın merkezine çıkan ana arterlerde trafik felç oldu, uzun araç kuyrukları oluştu.

Asya'nın finans merkezi Hong Kong haftaya genel grevle başladı. Protestocuların yollarda, istasyonlarda ve havalimanında barikat kurup araçları engellemesiyle, Çin'in yönetimindeki özerk bölgede ulaşım durma noktasına geldi.

Zanlıların yargılanmak üzere Çin'e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısına tepki olarak başlayan, daha sonra hükümet karşıtı gösterilere dönüşen ayaklanmalarda, eylemciler de güvenlik güçleri de geri adım atmamakta kararlı.

Hafta sonu boyunca sokaklarda eylemlerine devam eden aktivistler, bu sabah mesai saati başlamadan yollarda ve tren istasyonlarında araçların çıkışını engelledi, toplu ulaşım hatları durdu.

Protestocuların direnişiyle kent zorunlu greve gitti. Havalimanı servisleri askıya alınırken en az 200 uçak seferi iptal edildi, yolcular mahsur kaldı.

Adanın merkezine çıkan ana arterlerde trafik felç oldu, uzun araç kuyrukları oluştu.

 

Genel grev çağrısı yapanların aktardıklarına göre bugün onlarca sektörden 15 bine yakın kişinin iş bırakma eylemine katılması bekleniyor.

Gece boyunca sokaklardan ayrılmayan protestocularla güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Polis, kalabalık grupları göz yaşartıcı gazla dağıtmaya çalıştı, en az 44 kişi gözaltına alındı.

Geçen hafta da 44 kişi 'ayaklanma çıkarma' suçlamasıyla hakim karşısına çıkmıştı.

Protestocuların istifasını istediği Hong Konglu lider Carrie Lam'dan iki hafta aradan sonra açıklama geldi.

Eylemlerin aşırı derecede tehlikeli boyutlara sürüklendiğini söyleyen lider, mevcut durumun Asya'nın finans merkezini dönüşü olmayan bir yola soktuğunu ve kentin ekonomisinin yara aldığını ifade etti.

İstifa çağrılarına kulak tıkayan Carrie, hükümetin asayişi korumakta kararlı olduğunu da vurgulayarak eylemcileri uyardı.

Protestoların amacını aştığını da söyleyen politikacı, eylemleri 'yasa dışı' olarak tanımladı.

Hükümetin polisi günah keçisi olarak kullandığını söyleyen 49 yaşındaki bir eylemci ise, "Hong Kong'un sahip çıktığı özgürlükleri kaybetmektense bugün biraz para kaybetmesi çok sorun yaratmaz." diyerek neden eylemlere katıldığını özetledi.

Eylemlerini gün boyunca sürmesi bekleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024