Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 831 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2019 - 15:38

İSKİ: İstanbul, su sıkıntısı yaşamayacak

Büyüt
Küçült
İSKİ: İstanbul, su sıkıntısı
İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Selami Taşer, kış aylarına yüzde 40\\\'lı değerlerle girmenin İstanbul için optimum seviyeler olduğuna işaret ederek, \\\'Bugün de bu değerlerdeyiz. Önümüzde bizi bekleyen yağışlı bir dönem bulunuyor. Su kaynaklarımız yeniden takviye olacak ve su sıkıntısı yaşamayacağız.\\\' değerlendirmesinde bulundu.

Ä°SKÄ°\\\'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım itibarıyla yüzde 41,7 mevcut su hacmi bulunan barajlar ve ilave kaynaklar sayesinde kentin ihtiyacı olan su rezervine sahip olduÄŸu bildirildi.

\r\n

TaÅŸer, açıklamada yer alan deÄŸerlendirmesinde, 6 aylık yağışlı döneme girildiÄŸine deÄŸinirken, ÅŸu bilgileri verdi:

\r\n

\\\"Yaptığımız hesaplamalara göre kış aylarına yüzde 40\\\'lı deÄŸerlerle girmek, Ä°stanbul için optimum seviyelerdir. Bugün de bu deÄŸerlerdeyiz. Barajlar dışında içme suyu edindiÄŸimiz Melen ve YeÅŸilçay gibi kaynaklarımız var. Önümüzde bizi bekleyen yağışlı bir dönem bulunuyor. Mevsim normallerinde geçeceÄŸini öngördüÄŸümüz dönemle birlikte su kaynaklarımız yeniden takviye olacak ve su sıkıntısı yaÅŸamayacağız.\\\"

\r\n

Barajlarda 361 milyon metreküp su hacmi bulunduÄŸunu ve kente günde ortalama 2,9 milyon su temin edildiÄŸini kaydeden TaÅŸer, kentin içme suyunun büyük bir kısmının baraj ve göllerden karşılandığını, Melen ve YeÅŸilçay regülatörlerinden günde 1 milyon metreküpe yakın su temin edildiÄŸini, bir diÄŸer kaynağın da derin sondaj kuyuları ve küçük sulama göletleri olduÄŸunu anlattı.

\r\n

TaÅŸer, barajların mevcut su hacmini günlük kullanıma bölerek geri sayım saati baÅŸlatmanın doÄŸru bir yaklaşım olmadığına iÅŸaret ederek, günlük 1 milyon metreküpe yakın su temin edilen Melen\\\'den, projenin aktif hale geçmesiyle Ä°stanbul\\\'un 2 milyar metreküplük su hacmine sahip olacağını belirtti.

\r\n





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024