Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 951 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2019 - 19:17

Depreme hazır mıyız?

Büyüt
Küçült
Depreme hazır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin ardından 'bilgi kirliliği' yaratıldığını belirten Oktay, 'Hazır değilmişiz gibi bilgi kirliliği oluşturmak yanlış' dedi.

Oktay, dün Silivri'de meydana gelen ve Ä°stanbul'da da yoÄŸun ÅŸekilde hissedilen deprem hakkında açıklamalarda bulundu.

Oktay'ın konuÅŸmasından öne çıkanlar ÅŸu ÅŸekilde:

Tüm kurumlarımız bunu çalıştılar.  Sistemimiz dünyaya örnek bir sistem. Buradan, düÄŸmeye basıldığı anda 28 çalışma grubu harekete geçecektir.

Çalışma grupları arasında ilgili bakanlıklar ve AFAD telsiz sistemi oluÅŸturuldu.  Ä°lk deprem olduÄŸunda arama kurtarmaya ihtiyacımız var. Arama kurtarmaya nerede ihtiyaç vardır, mahallelere kadar görevlendirilmiÅŸ ekiplerimiz var.

Alt yapı ile ilgili hasar varsa anında müdahale yapılacak. Beslenme, 112 acil, hasar tespit. Tüm ihbarlara anında giden bir bakanlığımız var.

28 alanda aklınıza gelebilecek her alanda defin de bunun içerisindedir yeni planlarımızı gözden geçirmiÅŸ durumdayız.

 

Afetin yönetimi bir ÅŸeyi affetmez; bilgi kirliliÄŸi. Tek bir vatandaşımızın burnu kanarsa bilgi kirliliÄŸinden dolayı affetmeyiz. Hazır deÄŸilmiÅŸiz gibi bilgi kirliliÄŸi oluÅŸturmak yanlış.

Toplanma alanları AFAD'ın sitesinden de görülebilecek.

Kamu binaları yüzde 92 oranında güçlendirilmiÅŸ durumda.

Barınma merkezlerimiz her şeyi ile hazır durumda.

Türkiye'deki her sismik hareketi ölçüyoruz. Deprem konusu keÅŸke bilimsel olarak evet ÅŸu saatte bilinebilen bir ÅŸey olsa da hazırlığımızı ona göre yapsak. Depremin hangi saatte, nerede, nasıl olacağını bilen hiçbir yaklaşım yoktur. Bizim görevimiz öncesinde hazır olmaktır.

Eksik olan tarafımız bilinçlenmdirme boyutu. Deprem olduÄŸu andan itibaren ve önce yapmaları gerekenler konusunda bilinçlendirme açısından eksiÄŸiz. Bu konuda medyadan destek istiyoruz. VatandaÅŸlara 'afette hazır mıyım?' diye kendinize sorun diyoruz.

Son derece samimi olarak tüm tarafları ilk andan itibaren davet ettik. Buna Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi dahildir. Ä°BB BaÅŸkanı da akÅŸam gelip çalışmalarda bulundu. Ardından bu vardır yoktur gibi bir konuyu tartışmak kadar saçma bir ÅŸey yoktur. Sabah da ayrı bir ÅŸekilde Ä°mamoÄŸlu davet edildi. Ama bakıyorsunuz sosyal medyada farklı ÅŸeyler yazılıyor. Bu kabul edebileceÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸildir. Biz burada siyaset yapmıyoruz. Ä°stanbul'daki vatandaÅŸlarımızın hayatı söz konusu, onlar için çalışıyoruz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024