Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1136 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2019 - 13:12

Eminönü Balık ekmek teknelerine boşaltma İhtar Çekildi

Büyüt
Küçült
Eminönü Balık ekmek teknelerine boşaltma  İhtar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eminönü’nde balık ekmek satan işyerlerinin boşaltılması için ihtarname gönderdi.

Eminönü'nde balık ekmek satışı yapılan tekneler ile ilgili yeni bir karar alındığı ortaya çıktı. Ä°BB Emlak Yönetimi Daire BaÅŸkanlığı, 18 Ekim'de Galata Köprüsü ile Turyol Ä°skelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara ihtarname gönderdi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre yazıda, kira sözleÅŸmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduÄŸu kaydedildi. Ä°BB yazısında, anılan yerlerin boÅŸ ve iÅŸgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi. Yazıda, aksi bir durumda söz konusu yerlerin polis zoru ile boÅŸaltılacağı bildirildi.

Ä°htarname gönderilen kiracılardan Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi BaÅŸkanı Arif Hikmet Ä°lke, alınan karara iliÅŸkin “Balık-ekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası… Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu. Ancak, biz tekne sahipleri olarak buraya gelen insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Ä°BB'nin, bundan sonra burası ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağını bilmiyoruz” dedi.

Ä°BB: O BÖLGE BOÅžALTILACAK

Konu ile ilgili Ä°BB kaynakları ise, ÅŸu açıklamayı yaptı:

“Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliÅŸtiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Åžunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine baÅŸka kiracılar gelecek ÅŸeklinde bir durum söz konusu deÄŸil.”

YILLIK 900 BÄ°N TL KÄ°RA ÖDÜYOR

Ä°htarnameye konu bölgede 100 yıla yakın bir süredir balık-ekmek satışı yapılıyor. Üç teknenin sahibi aileler 2007'den beri Ä°BB ile muhataptı. Üç tekne için Ä°BB'ye her yıl kasım ayında 900 bin TL'lik kira ödemesi yapılıyor. Bu teknelerde 150 kiÅŸi çalışıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024