Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1991 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Nisan 2019 - 11:18

İBB 2018 yılı faaliyet raporu kabul edildi

Büyüt
Küçült
İBB 2018 yılı faaliyet raporu kabul
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı faaliyet raporu, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesinin (Ä°BB) 2018 yılı faaliyet raporu, belediye meclisinde oy birliÄŸiyle kabul edildi.

Saraçhane'deki binada gerçekleÅŸen meclis toplantısında, Ä°BB'nin 2018 faaliyet raporu ele alındı.

Rapor görüÅŸülmeden önce meclisi yöneten Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, yerini Birinci BaÅŸkan Vekili Göksel GümüÅŸdaÄŸ'a bırakarak meclis üyelerinin bulunduÄŸu sıraya geçti.

Daha sonra kürsüye gelen Ä°mamoÄŸlu, raporun 2018 yılına ait olduÄŸunu, bu dönemde görev yapan baÅŸkanın gelip bunu anlatmasını istediÄŸini söyledi.

Faaliyet raporunu herkes tarafından incelendiÄŸine inandığını kaydeden Ä°mamoÄŸlu, "Siyasi polemiklere girerek deÄŸil, gerçekten üreten, iyi birer öÄŸrenci olup, farklı ortamlarda öÄŸrendiklerini veya kavradıklarını nasıl sürece dahil ederim çabasıyla ortaya koyması gereken önemli bir meclisiz. Ä°stanbul'da atılan küçücük bir adım Türkiye'ye örnek olur." dedi.

Ä°mamoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu ÅŸehrin her yönüyle akılla yaÅŸayan bir organizma gibi yaratıcı ve bir olmasını istiyoruz. Burası tüm imkanlarıyla bir ÅŸehir deÄŸilse, gerçekten o ÅŸehirde mutluluk deÄŸil mutsuzluk konuÅŸur. Åžehirlerde ortaya konulan mutluluk, ülke için de iyi oluyor. Dönem dönem birbirimizi yaraladığımız süreci yönetmeye kalktığımızda yaptığımızdan utanmamız gerekir. O bakımdan ben Ä°stanbul'a yeni nesil bir siyaset anlayışının hakim olmasının çok önemli olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Her sesi dinleyelim. Burada ne ideoloji ne siyasi görüÅŸten bahsettim. Yeni nesil demokrasinin olduÄŸu bir ÅŸehir istiyoruz."

AK Parti Grup BaÅŸkan Vekili ve Esenler Belediye BaÅŸkanı Tevfik Göksu ise yaptığı konuÅŸmada, Ä°stanbul'un dünyanın en nadide ÅŸehirlerinden biri olduÄŸunu belirterek, iktidar olarak bu kentte çok hizmet ettiklerini söyledi.

"Medeniyet kuran ÅŸehrin sakinleriyiz" diyen Göksu, "25 yıl önce, bu ÅŸehri, bu arkadaÅŸlarımızdan aldığımızda bu ÅŸehir hastalanmıştı. Bu ÅŸehir nefes alamıyordu. Hatta bu ÅŸehrin akli dengesinde bile problemler oluÅŸmaya baÅŸlamıştı. Bu ÅŸehir, öylesine bir hal almıştı ki, artık komaya kaldırılmak üzereyken o zamanki ruhla yeni bir yönetimle ÅŸehir devir alındı. Bu ÅŸehir, büyük deÄŸiÅŸimini, büyük reformunu, büyük inÅŸasını gerçekleÅŸtirdi. Bu ÅŸehir öylesine büyük bir tasarımla ortaya atıldı ki, önce hastalanmış metabolizmanın iyileÅŸtirilmesi saÄŸlandı. Sonra iyileÅŸtirilmiÅŸ metabolizma ayaÄŸa kaldırıldı. Yeni anlayışlar ortaya konuldu. Onun için bugün dünya ile rekabet edebilen bir hale geldi." ifadelerini kullandı.

Ä°lk yaptıkları iÅŸin ÅŸehrin ortak aklını harekete geçirmek olduÄŸunu vurgulayan Göksu, CHP'lilerin hayal bile edemediÄŸi icraatların baÅŸlatılıp hayata geçirildiÄŸini aktardı.

Göksu, ÅŸunları kaydetti:

"Sayın baÅŸkan çok ÅŸanslı. EÄŸer Ä°zmir'i almaya kalkmış olsaydı iÅŸi çok kötüydü. Bir ÅŸansızlığı var. O da Ä°stanbul gibi bir markayı almaya gayret ediyor. Åžunu özellikle ifade etmek isterim ki, milletin yetki vermiÅŸ olduÄŸu insanlar olarak, Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°stanbullulara verdiÄŸi taahhütleri burada. Ä°stanbulluların, bu taahhütlerin her bir maddesinin takipçisi olacağımızı ve bunların ivedilikle hayata geçirilmesi konusunda, her türlü çalışmayı yapacağımızı bilmelerini isterim. Ä°stanbulluları her türlü hizmetine koÅŸma konusunda, elimizden gelen bütün gayreti göstereceÄŸiz. Merak etmeyin bu ÅŸarkı burada bitmeyecek."

CHP Grup BaÅŸkan Vekili DoÄŸan Subaşı ise Ä°stanbul ve merkezi hükümetin AK Parti'de olduÄŸu söylenilerek Ä°BB meclisinde bir baÅŸarısızlık hikayesi anlatıldığını iddia etti.

Marmaray ile ilgili hiç protesto yaÅŸanmadığını, kimsenin yapılan iyi iÅŸlere itiraz etmediÄŸini anlatan Subaşı, "Projelerimiz böyle gelsin. AK Parti grubunun eleÅŸtirileri alınsın. Hep birlikte kafa yoralım. Varsa bir eleÅŸtiri konusu meslek odalarına soralım. Onlar da katılsın." dedi.

KonuÅŸmaların ardından Ä°BB'nin 2018 yılı faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 270 meclis üyesinin oyu ile 2018 faaliyet raporu kabul edilerek meclisten geçti.

Bunun üzerine tekrar kürsüye gelen Ä°mamoÄŸlu, kısa bir teÅŸekkür konuÅŸması yaptı. AK Partili üyelerin, Ä°stanbullulara verdiÄŸi sözlerin takipçisi olacaklarını belirtmelerinden çok büyük bir mutluluk duyduÄŸunu ifade eden Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul için uÄŸraÅŸ veren geçmiÅŸteki tüm belediye baÅŸkanlarına da teÅŸekkür etti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024