Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2071 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   26 AÄŸustos 2019 - 13:58

İBB den Otogar Yönetimine İhtarname

Büyüt
Küçült
İBB den Otogar Yönetimine
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, sözleşmenin bitmesine rağmen Esenler Otogarı'nın işletmesini devretmeyen yönetime, ihtarname gönderildiği öğrenildi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) sözleÅŸmesinin bitmesine raÄŸmen BayrampaÅŸa'daki Esenler Otogarı'nın iÅŸletmesini devretmeyen Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler DerneÄŸi ile Avrasya Terminal Ä°ÅŸletmeleri A.Åž.'ye ihtarname gönderdi. Otogarın üç gün içinde boÅŸaltılması gerekiyor.

BayrampaÅŸa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın otoparkı, Ä°BB Meclisi'nin aldığı karar doÄŸrultusunda yargı sürecinin tamamlanmasının ardından 8 AÄŸustos günü resmen Ä°BB ÅŸirketlerinden Ä°SPARK'a devredilmiÅŸti. Otogarı iÅŸleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler DerneÄŸi ile Avrasya Terminal Ä°ÅŸletmeleri A.Åž'nin 25 yıllık iÅŸletme sözleÅŸmesinin 5 Mayıs 2019 günü dolmasının ardından güvenlik ve hijyen sorunları yaÅŸanan otogarın nasıl ve kim tarafından iÅŸletileceÄŸi akıbetinin ne olacağı tartışma konusuydu.

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun taşınacağını ve teknoloji merkezine dönüÅŸtürüleceÄŸini açıkladığı BayrampaÅŸa Otogarı için 23 AÄŸustos günü yeni bir adım daha atıldı.

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler DerneÄŸi ile Avrasya Terminal Ä°ÅŸletmeleri A.Åž.'ye belediye baÅŸkanı adına Ä°BB Emlak Yönetimi Daire BaÅŸkanı Ä°rÅŸadi AkbaÅŸ imzalı ihtarname çekildi.

23 AÄŸustos tarihli ihtarnamede BayrampaÅŸa'da yaklaşık 230 dönümlük arazi üzerinde otogar kompleksinin iÅŸletilmesine dair Ä°BB ile ilgili dernek ve ÅŸirket arasında düzenlenen 29 Aralık 1987 onay tarihli iÅŸletmecilik sözleÅŸmesinin süresinin 5 Mayıs 2019 tarihinde sona erdiÄŸi kaydedildi.

Ä°htarnamede "Bu itibarla sözleÅŸmenin 05.05.2019 tarihinde sona ermesi nedeniyle Büyük Ä°stanbul Otogarı'nın iÅŸletmeciliÄŸinden doÄŸan haklarımız saklı kalmak kaydıyla tarafınızca yapılan otogar iÅŸletmeciliÄŸinin 3 gün içinde sonlandırılarak belediyemize teslim etmeniz gerekmekte olup aksi takdirde 2886 sayılı kanunun 75. maddesine göre mülki idare amirliÄŸince tahliye edileceÄŸiniz ve doÄŸacak her türlü zarardan tarafınızın sorumlu olacağı hususunu ihtaren tebliÄŸ ederim" denildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024