Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2111 kez okundu. | stanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2019 - 20:11

İmamoğlu: Yapılmış bir seçimin üzerine başka bir yorum düşünmüyoruz

Büyüt
Küçült
İmamoğlu: Yapılmış bir seçimin üzerine başka bir yorum
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK’nın seçimle ilgili son kararı söyleyeceğini bir kez daha vurgulayarak “Biz yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz” dedi. İmamoğlu, Çamlıca Camii’nin açılışı için davet almadığını da ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantı için Ankara'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÇAMLICA CAMİ AÇILIŞI

Çamlıca Camii'nin açılışıyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu, “Önemli bir açılış, sayın cumhurbaşkanın da katılacağı. Ben bir davet almadım. Davet alsam, programımını ona göre düzenlerdim” dedi.

Sandık kurulu üyelerinin ifadeye çağrılması konusundaki bir soruyu şöyle yanıtladı: “Hukuki süreç... YSK son sözü söylecek kurum. Son söz çok önemli, Türkiye demokrasi için önemli. Ağır bir yükleri var. Bu yükün artık hafifletilmesi için milletin beklentisini ortaya koyması gerekiyor. Sandık kurulları konusu. Şu an yapılan şey, kendilerini sorgulamaları gibi bir şey oluyor. Çok tedbirli, temkinli izliyoruz. Bunca yıldır verdiği demokrasi mücadelesine katkı sunan, seçimlerin yine en sağlıklı bir şekilde yapıldığı evet bu ülkede seçimler yapılıyor kazanan da koltuğuna oturuyor hissinin sağlamlaştığı bir karar vereceklerdir. Umuyorum ve bekliyorum.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçimlerin tekrarlarlanması çağrısına ilişkin bir soruya karşılık “Ben YSK'yı takip ediyorum şu an sadece” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, metro gelirlerine el konulacağı iddialarıyla ilgili olarak ise “Seçimden önce ve seçimden sonra diye bakıyoruz. İzliyoruz, hukuksal süreçleri var. İnceliyoruz, fikrimizi beyan edeceğiz. Farklı duyumlarımız var. KHK şeklinde... Alınan karar hiç de adil bir karar olarak gözükmüyor” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi kararı vermesi durumunda ne yapacağına yönelik bir soruyu ise "Biz yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz" diye yanıtladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024