Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1482 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Eylül 2019 - 17:03

İSPARK ArtışıZam Değil ,Düzenleme

Büyüt
Küçült
İSPARK ArtışıZam Değil
İSPARK ücretlerine gelen zam sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu "Bu zam değil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma" dedi.

-Ä°stanbulular güne zam sürpriziyle baÅŸladı. Araçlarını Ä°SPARK'a bırakan ve park halindeki araçlarını alan vatandaÅŸlar zamlı ücret ödedi.  Maslak’da daha önce 2 saatlik otopark ücreti 10 TL’iken yeni zam ile birlikte 14 TL’ye çıktı. Ä°SPARK ücret tarifesi yüzde 25 ve yüzde 50 arası bölgelere göre deÄŸiÅŸiklik gösterirken vatandaÅŸ gelen yeni zamma sosyal medya hesaplarından da büyük tepki gösterdi.

“ZAM DEĞİL FÄ°NANSAL DÜZENLEME"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ä°stanbul Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, “Bu zam deÄŸil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. Burada yanlış bir sistem hatası var" dedi.

"ELDEN ÖDEME DÖNEMÄ° BÄ°TECEK" DÄ°YOR AMA UYGULAMA ZATEN 2.5 YILDIR VAR

Ä°mamoÄŸlu ayrıca "Elden ücret alınıyor, burada bir kaçak var. Hangi çaÄŸda yaşıyoruz. Ekim itibarıyla kredi kartı ve Ä°stanbulkart ile tahsilat sistemi baÅŸlatacağız. TeÅŸvik için 10 TL nakit ücreti, kredi kartıyla 9 TL diyerek teÅŸvik edeceÄŸiz" ifadelerini kullandı. Ancak Ä°stanbulkart ve kredi kartı uygulamasının 2.5 yıldır zaten Ä°stanbulluların hizmetinde olması da sosyal medyadaki tepkilerin daha da büyümesine neden oldu. 

SADECE SİSTEM DEĞİL TABELALARA DA YANSIDI

Ä°mamoÄŸlu son olarak "Bir zam çalışması elbette olacaktır. Ama ÅŸuan itibarıyla yoktur. Bir sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliÄŸi olmuÅŸtur. Bununla ilgili de vatandaÅŸların varsa fazla tahsilatları, iade edilecektir. Konu bundan ibarettir" diyerek zam sorusunu cevapladı.

Ancak Ä°stanbul'un birçok yerinde sadece sistemsel olarak hata yapılmadığı, Ä°SPARK tabelalarında da zammın yansıdığı görüldü. Daha önce 0-1 saat arası 7 TL olan KabataÅŸ'taki tabelada aynı ücretin 12 TL olduÄŸu görüldü. Ä°dealtepe'deki bir otoparkın tabelaların da zamlı fiyatlar görüntülendi. 

ÜCRETSÄ°Z OLACAKTI

VatandaÅŸlar, seçimlerden önce ücretsiz otopark sözleri veren Ä°mamoÄŸlu'nun bu vaatleri unutup ücretlere zam yapmasına büyük tepki gösterdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024