Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2126 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   31 AÄŸustos 2019 - 15:57

Mağdur İşçilerin İBB Önünde Bekleyişleri Sürüyor

Büyüt
Küçült
Mağdur İşçilerin İBB Önünde Bekleyişleri
İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, Medya A.Ş, İSFALT ve İSTGÜVEN şirketlerinde işten çıkarılan bir grup işçinin belediye önündeki bekleyişi sürüyor. Kaynak: Mağdur İşçilerin İBB Önünde Bekleyişleri Sürüyor

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) iÅŸtirakleri Ä°SPARK, Ä°STAÇ, BELTUR, BELBÄ°M, Medya A.Åž, Ä°SFALT ve Ä°STGÜVEN ÅŸirketlerinde iÅŸten çıkarılan bir grup iÅŸçi, belediye önünde beklemeye devam ediyor.

Eski Ä°STGÜVEN çalışanı Ahmet HaÅŸim Zamur, iki gün önce beklemediÄŸi anda cep telefonuna gelen kısa mesajla iÅŸten çıkarıldığını öÄŸrendiÄŸini söyledi.

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun göreve gelirken hiç kimseyi iÅŸten çıkarmayacağına dair söz verdiÄŸini ifade eden Zamur, "Bana göre söz, namustur, senettir, onurdur, haysiyettir. Genel BaÅŸkanları Kemal KılıçdaroÄŸlu da aynı ÅŸekilde, 'Bir kiÅŸi bile iÅŸten çıkarılırsa gelsin yanıma beraber hesap soracağız' dedi. Bu sözler ne çabuk unutuldu ya da bu sözler neden böyle söylendi de yapılmadı? Ä°STGÜVEN Genel Müdürü Ahmet Can BuÄŸday, bize bir ay önce mesaj attı; 'Rızkının peÅŸinde, ekmeÄŸinin peÅŸinde olan herkes hiçbir ÅŸekilde iÅŸten çıkarılmayacak merak etmeyin.' Aradan bir ay geçti ne deÄŸiÅŸti?" diye konuÅŸtu.

Güvenlik görevlisi olduÄŸunu, hep görevinin başında bulunduÄŸunu, günde 9 saat ayakta durduÄŸunu, emek verdiÄŸini, bankamatik memuru olmadığını belirten Zamur, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ben bir ay sonra evleniyorum. Bu yüzden kredi çektim, bir sürü masraf yaptım. Kiraya çıkıyorum ve ÅŸu an iÅŸsizim. Hiç bilmiyorum ne yapacağım, nasıl ödeyeceÄŸim bu kadar borcu. Davetiyem de hazır. Halkımızdan, büyüklerimizden destek istiyorum. Belediye baÅŸkanı lütfen verdiÄŸi sözü tutsun. Bu kadar iÅŸçiyi maÄŸdur etmesin. Gerçekten ayıptır, günahtır, yazıktır."

Eski BELTUR çalışanı Hüseyin Kaya da belediyedeki birçok iÅŸtirak ÅŸirketinde çalışanların iÅŸten çıkarıldığını ve üç gündür belediyenin önünde beklediklerini söyledi.

Çalışma arkadaÅŸlarının dün akÅŸam titreyerek betonun önünde uyuduÄŸunu ifade eden Kaya, "Neden? Burayı ekmek davasından dolayı terketmemek için üç gündür haklı bir ÅŸekilde buradan haykırıyoruz ama bir muhatap gelip 'kardeÅŸim sizin sorununuz nedir, ben size bir yardımcı olayım' demedi. Hiçbir kimse derdimize çare olmadı." ifadelerini kullandı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024