Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1682 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2019 - 16:27

Pendik için yeni imar planı

Büyüt
Küçült
Pendik için yeni imar
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi'nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi için hazırlanan yeni imar planlarını onayladı.

Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan Batı Mahallesi'nin yeni imar planları dün Ä°stanbul Çevre ve Åžehircilik MüdürlüÄŸü'nde askıya çıktı. Yeni planlar, itirazların alınabilmesi için bir ay süreyle askıda kalacak.

Plan raporunda, yapılaÅŸması büyük ölçüde tamamlanmış olan mahalle için yeniden plan yapılmasının nedeni ise ÅŸöyle açıklandı:

"Mevcut nazım ve uygulama imar planlarının bölgenin gereksinimlerini karşılayamaması, kentsel ve sosyal altyapı alanlarının dengeli ve saÄŸlıklı geliÅŸiminin planlanamamış olması, meri imar planları yapılaÅŸma kriterlerine göre yapıların otopark sorunun çözülememesi ve nihayetinde söz konusu bölgede günümüz modern ÅŸehircilik ve çaÄŸdaÅŸ planlama anlayışı ile deprem riskine karşı saÄŸlam, saÄŸlıklı ve sürdürülebilir bir yapılaÅŸmanın oluÅŸturulması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Kentsel dönüÅŸümü hızlandıracak, sosyal donatı alanlarını içinde barındıran, otopark sorununa köklü çözümler getirerek ulaşım sistemini güçlendirecek bir yaklaşımda nazım imar planı hazırlanmıştır."

YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ YAŞAYACAK

Yeni planlarla ilgili olarak hazırlanan raporun sonuç bölümüne göre, 11 bin 300 kiÅŸinin yaÅŸadığı bölgede, yeni planlamaya göre 29 bin 93 kiÅŸinin yaÅŸaması öngörülüyor.

Raporda özetle ÅŸu deÄŸerlendirme yapıldı:





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024