Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1836 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   28 AÄŸustos 2019 - 13:12

Taksi Ücretlerine yüzde 25 zam

Büyüt
Küçült
Taksi Ücretlerine yüzde 25
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ndeki (UKOME) toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aksu, taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını bildirdi.

TAKSÄ°METRE AÇILIÅž 4 TL Ä°DÄ° 5 TL OLDU

Türkiye Åžoförler ve Otomobilciler Federasyonu UKOM'e temsilcisi, Ä°stanbul Taksiciler Odası BaÅŸkanı Eyüp Aksu, "Ulaşım camiasında en son iyileÅŸtirme 07.09.2017 tarihinde gerçekleÅŸmiÅŸti. Ulaşım camiası olarak yaklaşık 24 aydır zam beklentimiz var, tarife iyileÅŸtirme beklentimiz var. Maalesef biz istediÄŸimiz zammı alamadık. O kadar sevinçli deÄŸiliz. Ama bir iyileÅŸtirme oldu. Taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında iyileÅŸtirme oldu, zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretimiz 4 TL idi, 5 TL oldu. Ä°ndi bindi ücretimiz 10 TL idi 13 TL oldu. Kilometre mesafe ücretimiz 1 kilometrede 2 lira 50 kuruÅŸ yazıyordu, bundan sonra kilometre başına 3 lira 10 kuruÅŸ yazacak" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

SERVÄ°SLERE YÜZDE 13 ZAM

Toplantının ardından konuÅŸan Ä°stanbul Servis Odaları Ä°ÅŸletmecileri Esnaf Odası BaÅŸkanı Hamza Öztürk, “Ä°stanbul'da okul servis ücretlerine ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. 0-1 kilometre arası 215 TL'den 243 TL'ye yükseltildi. En uzak mesafemiz de 25 kilometreye kadar olan kısım da 525 TL'den 580 TL'ye yükseltildi. Bu servis ücretlerine ilave olarak da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullardaki rehber personelimiz için de her öÄŸrenci için üçte bir oranda hostes parası talep edilecek. Bizim uyarımız ÅŸu olacak, Ä°stanbul'da veliler açıklanan bu ücretlerin dışında ekstra bir ücret ödemesinler. Özel okul, devlet okul diye bir ayrım yok. Talep edenler hakkında büyükÅŸehir belediyesine ÅŸikayet etsinler. Bunu yapanlar hakkında da çalışma ruhsatlarını 20 gün baÅŸlayarak 1 yıla kadar askıya alacaklarını bilmek istiyoruz" dedi.

MÄ°NÄ°BÜS ÜCRETLERÄ° 2 TL'Ä°DÄ°, 2.5 TL OLDU

Ä°stanbul Minibüsçüler Odası BaÅŸkanı Kazım Bilge, “Minibüs üzerine 26 aydır zam almayan bir toplumuz. Çok maÄŸdur olduÄŸumuzu ileterek bize verilen sözler çok doyurucu olmasa da yüzde 20 gibi zamlarla bu sefer ki toplantının bitiÅŸi oldu. Esnafın da en azından bir nebze de olsa yüzü güldü. Bu bir baÅŸlangıçtır. Ä°ndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler 3 TL oldu." ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024