Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1841 kez okundu. | Ästanbul Haberleri
Haberin Tarihi :   07 AÄŸustos 2019 - 21:15

İstanbul Valiliği: : Yeni kayıt yok

Büyüt
Küçült
İstanbul Valiliği: : Yeni kayıt
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da kayıtlı sayısı 500 bini aşan; kayıt dışı olarak ise daha büyük rakamları bulan Suriyeli vatandaşlar için başlatılan Düzensiz Göçle Mücadele Çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya, 12 Temmuz'da baÅŸlatılan Düzensiz Göçle Mücadele Çalışmaları konusunda gelinen son duruma iliÅŸkin olarak 'Ä°stanbul' modeli için Ä°stanbul ValiliÄŸi'nde bazı internet ve TV kuruluÅŸlarından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren toplantının ana gündemi ise 'kayıt dışı Suriyeliler' oldu.

Vali Yerlikaya, 12 Temmuz'dan itibaren düzensiz göçle mücadele çalışmaları baÅŸlatmış ve baÅŸka illere kayıtlı olan Suriyelilerin 20 AÄŸustos tarihine dek Ä°stanbul'dan kayıtlı bulundukları kentlere sevke edileceklerini açıklamıştı.

Vali Yerlikaya, 12 Temmuz-05 AÄŸustos tarihleri kapsamında düzensiz göçle mücadele için atılan adımlara iliÅŸkin güncel bilgileri paylaÅŸtı. Suriyelilerin yanı sıra diÄŸer ülkelerden de vatandaÅŸları kapsayan toplam 14 bin 735 yabancı uyruklunun Geri Gönderme Merkezleri'ne (GGM) sevk edildiÄŸi bildirildi. Ayrıca kayıt dışı durumdaki 3 bin 346 Suriyeli vatandaşın ise Geçici Barınma Merkezlerine (GBM) sevk edildiÄŸi paylaşıldı.

ÇALIÅžMALAR FATÄ°H'TEN BAÅžLADI

Vali Yerlikaya, "18 ilçede çalışmalar düzenliyoruz. Fatih gibi yoÄŸun bölgelerde çalışmalara baÅŸladık. Bu tüm ilçelere yayılacak" dedi.

"Ä°stanbul'da Suriyeli yoÄŸunluÄŸunun bulunduÄŸu bölgelerin başında Fatih ilçesi geliyor."

Ä°stanbul'da çalışan göçmen sayısının 350 bin olduÄŸunu ancak bunların yüzde 10'unun dahi sigortalı olmadığını ifade eden Yerlikaya, ÅŸu ÅŸekilde paylaÅŸtı:

"Sigortasız çalışan Suriyelilere iliÅŸkin çalışmalarımız iÅŸletmeler kapsamında hızlı bir ÅŸekilde devam ediyor. Burada uygulama kapsamında yaptırımlar da uygulayacağız. ÖrneÄŸin bir yıl boyunca Suriyeli bir iÅŸçinin sigortasız olarak çalıştırıldığı tespit edilirse iÅŸletmelere 230 bin lira ceza verilecek.

Ä°stanul'a sigortasız Suriyeli çalıştıran iÅŸletmelere 26 AÄŸustos'tan itibaren cezai yaptırım uygulanacak.

Ä°ÅžLETMELER OLUMLU DÖNÜYOR

AÄŸustos sonuna dek bu konuda uyarı yapacağız. Ä°ÅŸletmelere 11 bin 500'ün üzerinde rehberlik hizmeti verdik. Bu sayı daha da artacak. Suriyelilerin kayıt haline alınması için olumlu dönüÅŸler oluyor. Ä°ÅŸletmelerin bu konuda bilinçli bir ÅŸekilde hareket etmeye baÅŸladığı örnekleri gördüÄŸümüzü ifade edebiliriz."

Sosyal Güvenlik Kurumu Ä°stanbul Ä°l MüdürlüÄŸünce kayıt dışı istihdamın önlenmesi çalışmaları kapsamında gerek vatandaÅŸlara, gerekse yabancı uyruklu çalışanlara yönelik 25 AÄŸustos tarihine dek rehberlik amaçlı iÅŸ yeri ziyaretleri yapılacak.

Ä°STANBUL'DA ÜÇ KATEGORÄ°DE SURÄ°YELÄ° VAR

Türkiye'de kayıtlı 3 milyon 643 bin Suriyeli vatandaÅŸ bulunuyor ve Ä°stanbul'daki Suriyeliler üç ayrı kategoride deÄŸerlendiriliyor:

-547 bin 943 Geçici Koruma kapsamında Ä°stanbul'da kayıtlı Suriyeliler.

-Başka illerde kayıtlı olup, o illerde ikamet etmesi gerekirken İstanbul'a gelen Suriyeliler.

-Düzensiz göç kapsamı içerisinde olup, hiçbir yerde kaydı olmayan Suriyeliler.

"ÖÄŸrenci Suriyelilerin kayıtları deÄŸerlendirilecek"

Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eylül ayında baÅŸlayacak eÄŸitim-öÄŸretim yılına iliÅŸkin çalışmalar kapsamında öÄŸrenci durumunda olan Suriyeli çocukların durumunu da deÄŸerlendirdi.

Yerlikaya, Ä°stanbul'da öÄŸrenim gören çok sayıda Suriyeli çocuÄŸun bulunduÄŸunu belirterek, bunlardan 2 bin 100'ünün kaydı farklı illerde olan ailelerden olduÄŸunu açıkladı. Yerlikaya, AÄŸustos sonuna dek 'bulunduÄŸu kente sevk' programının bu aileler için yeniden deÄŸerlendirileceÄŸini belirtti.

Vali Yerlikaya ayrıca Ä°stanbul'da kayıtlı olmayan bir ailenin yeni doÄŸacak çocuÄŸunun Ä°stanbul'a kaydedilmeyeceÄŸini duyurdu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024