Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1791 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2020 - 16:55

Libya Hükumeti: Rus paralı askerler kimyasal sinir gazı kullandı

Büyüt
Küçült
Libya Hükumeti: Rus paralı askerler kimyasal sinir gazı
Birleşmiş Milletler nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı Başağa, Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi mensuplarının Trablus'ta kimyasal sinir gazı kullandığını bildirdi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) nezdinde meÅŸru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Ä°çiÅŸleri Bakanı Fethi BaÅŸaÄŸa, Halife Hafter saflarında savaÅŸan Rus güvenlik ÅŸirketi mensuplarının Trablus'ta kimyasal sinir gazı kullandığını bildirdi.   BaÅŸkent Trablus’ta basın toplantısı düzenleyen BaÅŸaÄŸa, “Wagner’e baÄŸlı milisler baÅŸkent Trablus’un güneyindeki Salahaddin bölgesinde silahlı birliklerimize karşı sinir gazı kullandı.” dedi.   "Libya’da güvenliÄŸi saÄŸlamak için Türkiye, ABD ve Ä°ngiltere ile güçlü bir iÅŸ birliÄŸi içindeyiz." diyen BaÅŸaÄŸa, Tunus ve Cezayir ile de güvenlik konularında yardımlaÅŸtıklarını vurguladı.   Ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e baÄŸlı Kani milislerinin elektrik santrallerini besleyen doÄŸal gaz vanalarını kapattığını belirten BaÅŸaÄŸa, milislerin o bölgelerden çıkarılması gerektiÄŸinin altını çizdi.   BaÅŸaÄŸa, UMH’ye baÄŸlı Öfke Volkanı silahlı birliklerinin "gerçek kahraman" olduklarını ve Libya’nın geleceÄŸinin oluÅŸturulmasına katkı saÄŸlayacaklarını söyledi.   Wagner grubu   Rus güvenlik ÅŸirketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paralı askerlerinin faaliyetleriyle tanınıyor. Rusya'nın Kırım’ı yasa dışı ilhakı ve Ukrayna’nın doÄŸusundaki ayrılıkçı gruplara desteÄŸi sırasında ismi sıkça duyulan Wagner, yaklaşık 1400 paralı askeriyle Trablus’un sıcak cephe hatlarında Hafter saflarında yer alıyor.     BAE Libya'a kaosun devam etmesini istiyor   BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Libya'daki rolüne de deÄŸinen BaÅŸaÄŸa, BAE’nin Libya’nın milli güvenliÄŸi için tehdit olduÄŸunu belirterek, “BAE, Libya’daki kaos ortamının devam etmesini istiyor.” diye konuÅŸtu.   BaÅŸaÄŸa, "askeri ve dini bütün diktatörlüklere karşı olduklarını" da kaydederek, Hafter’in elinde kontrol dışı 20 adet Pantsir hava savunma sistemi olduÄŸunu ve sivil uçakları tehdit ettiÄŸini de sözlerine ekledi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024