Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.04.2024
İstanbul /

22 Ağustos 2019 - 14:13
Ruhani: Tehlike anında bölgeden ilk kaçacak olanlar Amerikalılardır!
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bu sabah İranlı uzmanların tasarım ve yapımını gerçekleştirdikleri Baver-373 füze savunma sisteminin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Tehlike anında bölgeden ilk kaçacak olanlar Amerikalılardır” dedi.
Ruhani: Tehlike anında bölgeden ilk kaçacak olanlar Amerikalılardır!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bu sabah Baver-373 füze savunma sisteminin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Tehlike anında bölgeden ilk kaçacak olanlar Amerikalılardır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bu sabah İranlı uzmanların tasarım ve yapımını gerçekleştirdikleri Baver-373 füze savunma sisteminin görücüye çıktığı törene katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ruhani, Baver-373 füze savunma sistemi Rusya'nın S-300 füze savunma sisteminden çok daha bölgede herhangi bir tehlike durumunda bölgeden kaçacak olan ilk taraf Amerikalılar olacağını güçlü olduğunu ve bu bakımdan S-400 füze savunma sistemine çok yakın durduğunu belirtti.

Bugün Amerika dünya tarihinde her zamankinden çok daha zayıf olduğunu ve inzivaya itildiğini kaydeden Ruhani, bölgede herhangi bir tehlike durumunda bölgeden kaçacak olan ilk taraf Amerikalılar olacağını vurguladı.

SAVUNMA BAKANI HATEMİ: CAYDIRICA GÜCÜMÜZÜ
KONVANSİYONEL BAŞLIKLARLA KORUYACAĞIZ

Savunma Bakanı General Hatemi de, Baver-373 füze savunma sisteminin tanıtım törenin de bir konuşma yaptı. General Hatemi konuşmasında İran silahlı kuvvetleri, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamaney'in füze konusunda önemli ve tarihî fetvasına göre hiç bir konvansiyonel olmayan füzeyi tasarlamadığını, İran caydırıcı gücünü ancak konvansiyonel silahlarla koruyacağını vurguladı.

Savunma Bakanı General Emir Hatemi, ülkenin savunma alanında önemli gelişmeler yaşandığını ve İran İslam Cumhuriyeti'nin caydırıcı gücü uzun yıllar için güvence altına alındığını belirtti.

Savunma Bakanı Hatemi konuşmasının devamında İran İslam Cumhuriyeti'nin stratejisi bölgede ve dünyada barış ve dostluk olduğunu kaydetti.

Baver-373 füze savunma sistemi, İran savunma sanayiinin en önemli yerli füze savunma sistemi projesiydi. Bu sistemin tasarım ve yapımına bir kaç yıl önce başlanmıştı.



İsim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.