Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

23 AÄŸustos 2019 - 20:35
Arınç tan dikkat çeken ifadeler
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Arınç, yeni parti kurma çalışmaları yürüten Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.
Arınç tan dikkat çeken ifadeler

CumhurbaÅŸkanlığı Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu üyesi Bülent Arınç, AK Parti'nin 18. kuruluÅŸ yıl dönümüne iliÅŸkin açıklamalar yaptı.

Arınç, "18 yıl dolu dolu geçti. Benim milletvekilliÄŸim AK Parti'de 3 dönem oldu, Fazilet ve Refah'la 5 dönemi tamamlamış oldum. Aktif siyasete veda etmiÅŸtim. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın tensipleriyle Yüksek Asker Ä°stiÅŸare Kurulu üyeliÄŸin sürdürüyorum. Türkiye en büyük kalkınmayı, toplumsal barışı bu dönemde gördü. ÖzgürlüÄŸün tadına bu dönemde vardı" dedi.

"EN BÜYÜK Ä°HANETÄ° 15 TEMMUZ HAÄ°N DARBE GÄ°RİŞİMÄ°NDE GÖRDÜK"

AK Parti'nin 18 yılını deÄŸerlendiren Arınç ÅŸunları söyledi:

"CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi uygulama safhasındadır. Bu partiyi kuranlardan biri olarak ilk toplantımızda genel baÅŸkanlığa Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı ben önermiÅŸtim. Ertesi gün partimizin grup toplantısını yapmıştım. Milletvekillerimiz 53'tü, oy birliÄŸiyle beni grup baÅŸkanı yaptılar. AK Parti kapatılmak istendi. Artık Türkye'nin parti kapatmasını da görmüÅŸ olduk. Aramızdan ÅŸu veya bu ÅŸekilde ayrılan arkadaÅŸlarımız oldu. Bunlar bünyemizde hiçbir yara açmadı. En büyük ihanet 17-25'ten sonraki olaylar ve yaÅŸadığımız 15 Temmuz hain darbe giriÅŸiminde gördük. CumhurbaÅŸkanımızın önderliÄŸinde bu badireyi de atlattık."

"DOÄžRU BULMUYORUM"

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet DavutoÄŸlu hakkındaki yeni parti iddialarını da deÄŸerlendiren Arınç, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bu konulara girmek istemiyorum aslında. Ä°smi geçen insanlarla çok uzun yıllar beraberliÄŸimiz oldu. Sayın Abdullah Gül benden önce Refah Partisi'nden milletvekili olmuÅŸtu. Acıları, sevinçleri paylaÅŸan insanlardık. Sayın Ahmet DavutoÄŸlu ile çok önceden beri bir düÅŸünce adamı olarak fikirlerinden istifa ederdik. 2005 yılında Ä°slam Konferansı Örgütü'nün Mekke'de zirve toplantısı vardı. Sayın CumhurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer buraya katılmayı reddetti. Sanıyorum 'Laiklik ilkesi çiÄŸnenir' diye. Ben katıldım. Benim arkamda Sayın Abdullah Gül ve Sayın Ahmet DavutoÄŸlu vardı. Bu tablonun ölünceye kadar devam etmesini isterim. Bugün AK Parti'nin karşısına geçip muhalefet yapmayı düÅŸünecek, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın otoritesini sarsacak bir düÅŸünceyi doÄŸru bulmam.

"YANLIÅž YAPARSINIZ' DEDÄ°M"

Kendilerine 'yanlış yaparsınız' dedim. Åžimdi muhalefette eleÅŸtirdiÄŸinde 'Sen onlarla beraberdin' diye vatandaÅŸlar düÅŸünmeyecek mi? Siz bu zaafınızdan kurtulamazsınız. Siz AK Parti'de hizmetler yaptınız. Bugün bu imkanları bulamıyorsanız bize ve size yakışan ÅŸey kendi hayatınızı yaÅŸamak ve Türkiye için doÄŸru bildiklerinizi yazmak ve söylemektir. Muhalefet CHP, Ä°YÄ° Parti, HDP yapsın. Onlara 'Muhalefet olmak size yakışmaz' dedim. Onları dinlemek, empati yapmak anlamak lazım. Gelin konuÅŸalım, hakikaten doÄŸru fikirleriniz varsa beraber yapalım. Ben son zamanlarda Anadolu'yu gezmeye baÅŸladım. Malatya'da halkla birlikte oldum. Gördüm ki insanlar benim AK Parti'de kalmamı istiyorlar. Bu arkadaÅŸlarımız yıllarca AK Parti'ye hayat verdilerse, ÅŸimdi küçük sebeplerle veya ÅŸahsi duygularla bu partileri kurmasınlar. Ä°ktidar olma ÅŸansları yok yüzde 1'i hedefliyorlarsa onlara yakışmaz. Tayyip ErdoÄŸan Bey halk kahramanı, herkes onu seviyor. Kim ne yaparsa AK Parti'yi yıkamaz."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.