Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

24 AÄŸustos 2019 - 19:04
Davutoğlu: Defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz
Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren eski Başbakan Davutoğlu, 'Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi insan yüzüne çıkamaz' dedi.
Davutoğlu: Defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz

Siyasi gezilerine devam eden eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun Sakarya'da yaptığı bir konuÅŸmada, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimleri arasını iÅŸaret ederek sarf ettiÄŸi "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözleri tartışma baÅŸlattı. Ahmet DavutoÄŸlu, yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli'yi bu dönemle ilgili isim vererek eleÅŸtirdi.

7 Haziran 2015 seçimlerinde DavutoÄŸlu'nun başında olduÄŸu AK Parti, Meclis çoÄŸunluÄŸunu kaybetmiÅŸti.

1 Kasım'da yenilenen seçime kadar devam eden süreçte yapılan koalisyon görüÅŸmeleri de baÅŸarısız olmuÅŸtu.

Bu dönemde Türkiye tarihinin en kanlı intihar saldırısı olan Ankara gar saldırısı dahil olmak üzere güvenlik zaafı iddialarının gündeme geldiÄŸi birçok olay yaÅŸandı.

DavutoÄŸlu, Sakarya'da yaptığı konuÅŸmada, bu dönemi "Türkiye tarihinin en kritik dönemlerinden biri" olarak tanımladı ve ÅŸunları söyledi:

"Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleÅŸtirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. Ä°leride birgün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden, aylardan biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır."

Sözlerinin devamında MHP Genel BaÅŸkanı'nı eleÅŸtiren Ahmet DavutoÄŸlu, Devlet Bahçeli'nin birlikte hükümet kurma tekliflerine "hayır" diyerek "terörle mücadelede yalnız bıraktığını" savundu.

MHP'den son günlerde gelen saldırılara yanıt verdiÄŸini söyleyen DavutoÄŸlu, "Sergiledikleri tavrı hatırlamak zorundalar" dedi.

BAHÇELÄ° NE SÖYLEMÄ°ÅžTÄ°?

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye baÅŸkanlarının görevden alınmasını eleÅŸtiren Ahmet DavutoÄŸlu'nu, MHP lideri Bahçeli, yaptığı bir yazılı açıklama ile eleÅŸtirmiÅŸti.

Bahçeli, kayyım kararını eleÅŸtiren Abdullah Gül'ü de kast ederek, "GeçmiÅŸleriyle çeliÅŸen, bir zamanlar taşıdıkları tarihi görevlerle tezada düÅŸen bu iki ÅŸahsın hükümete duydukları husumet gözlerini kör, vicdanlarını da esir etmiÅŸtir." demiÅŸti.

Devlet Bahçeli, Ahmet DavutoÄŸlu için daha önce de "Serok Ahmet" ifadesini kullanmıştı.

O DÖNEMDE NELER YAÅžANDI?

DavutoÄŸlu'nun iÅŸaret ettiÄŸi 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçim tarihleri arasında Suruç'tan DaÄŸlıca'ya, Ankara'dan, Diyarbakır'a kadar birçok kentte polise, askere, protesto için toplanan vatandaÅŸlara saldırılar düzenlendi. Onlarca güvenlik görevlisi, yüzlerce vatandaÅŸ bombalı eylemlerde ve terör saldırılarında hayatını kaybetti.

7 Haziran'ın hemen öncesinde (5 Haziran) HDP'nin Diyarbakır mitinginde patlayan bombayla olaylar silsilesi baÅŸladı.

Ä°ÅŸte o dönemde yaÅŸananlar:

11 Temmuz: Terör örgütü PKK/KCK, ateÅŸkesi sonlandırdığını açıkladı.

17 Temmuz: CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Dolmabahçe Mutabakatı'nı tanımadığını söyledi.

20 Temmuz: Suruç'ta IŞİD'li canlı bomba, kendisini patlattı.

22 Temmuz: Ceylanpınar'da iki polis, evlerinde uyurken şehit edildi.

23 Temmuz: IŞİD, Kilis'te sınırdan ateÅŸ açtı bir astsubay ÅŸehit oldu. Diyarbakır'da bir polis PKK'lılar tarafından ÅŸehit edildi.

24 Temmuz: TSK uçakları IŞİD hedeflerini ve Kandil'deki PKK kamplarını bombaladı. Polis de Türkiye genelinde IŞİD, PKK ve DHKP-C operasyonu yaptı.

11 AÄŸustos: ErdoÄŸan, çözüm sürecinin buzdolabına kaldırıldığını açıkladı.

20 AÄŸustos: Lice'de 4 ÅŸehit gelmesinden bir gün sonra Siirt'te yola döÅŸenen patlayıcılar askeri aracın geçiÅŸi sırasında patlatıldı, 8 asker ÅŸehit oldu.

5 Eylül: Cizre'de sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi. 20'ye yakın sivil öldü.

6 Eylül: DaÄŸlıca'daki PKK saldırısında 16 asker ÅŸehit oldu.

8-9 Eylül: IÄŸdır'da gümrük kapısını koruyan polislere yönelik saldırıda 13 polis ÅŸehit oldu.

10 Ekim: Ankara'daki mitingte iki ayrı bombanın patlaması sonucu 103 kişi hayatını kaybetti.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.