Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
19.04.2024
Ä°stanbul /

11 Åžubat 2020 - 12:29
Bahçeli: Türk milleti Şam'a girmeyi planlamalıdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Grup toplantısında Suriye'de yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bahçeli: Türk milleti Şam'a girmeyi planlamalıdır

Meclis Grup toplantısında gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "Türk milleti gerekirse, baÅŸka da seçenek görülmezse, Åžam'a girmeyi ÅŸimdiden planlamalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın Ä°dlib, kahrolsun Esad" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuÅŸmasından öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde:

Türkiye son zamanlarda afetlerle ve vehim kazalarla kıyasıya boÄŸuÅŸmaktadır. Felaketler 2020 yılında adeta otomatiÄŸe baÄŸlayarak ülkemize tesiri altına almıştır.

Türkiye, tek yürek olarak Elazığ depremzedelerine sahip çıkmıştır. Bu memnuniyet vericidir. Depremin enkazı kaldırılırken Van'da çığ düÅŸmesi sonucu 41 kardeÅŸimiz ÅŸehit olmuÅŸtur. Deprem oldu çığ düÅŸtü derken Ä°stanbul'da yolcu uçağı kaza kırıma uÄŸramış, 3 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸtir. Türk milleti tarihi boyunca felaketlere meydan okuya okuya bugünlere gelmiÅŸtir. Felaketler karşısında soÄŸukkanlı tavır, aklıselim sabır yegane dayanağımız olmalıdır. Kötü günler Allah'ın izniyle geçecektir. Korku salmaya çalışanlara kaÅŸrı duruÅŸ da milli duruÅŸunun gereÄŸidir.

1999 depremi ile Elazığ depremini karşılaÅŸtırıp siyasi çıkar kovalayanlar var. 1999'da devletin çöküp bugün ayakta oldığunu söyleyenler ortada. Çöken devlet deÄŸil binalardır. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat ayınıdır, dün ile bugün arasında ayrımcılık yapanlar da kalleÅŸtir. 1999 depremi ile Elazığ depremini teraziye koymak ahlaksızlık deÄŸil midir. Acının küçüÄŸü büyüÄŸü olmaz.

MHP'nin olduÄŸu yerde Türk devleti çökmez, çökemez. Felaketler karşısında bir kez daha yükseklere taşırız. Biz varsak çöküÅŸ yoktur, çürüme imkansızdır. Depremler arasında siyasi kıyas yapmak birlik ve berabreliÄŸe hançer sallamaktır. Türk devleti ve hükümeti dün gereÄŸini yapmıştır, bugün de aynısıdır. Gölcük bizimdir Elazığ da bizimdir. 1999'daki acı neyse 2020'deki acı da odur. Biz alınganlı yapmıutoruz, sadece 3-5 çürük yumurta ayna tutuyoruz. Hiç kimse karanlığa saklanıp taÅŸ atmasın. Dün de bugün de Türk devleti güçlüdür.

Türk milleti doÄŸal felaketlerle mücadele ederken Ä°dlib'de kahredici geliÅŸmelere ÅŸahitlik edilmiÅŸtir. Kanlı Suriye rejimi Türk askerini hedef almıştır. Artık buna tahammül edecek halimiz kalmamıştır. Katil Esad defolup gidesiye kadar yüreÄŸimiz soÄŸumayacaktır.

Hem Suriye'yi hem de Türkiye'yi eÅŸzamanlı kontrol etmeye çalışan Rusya iyi niyetli deÄŸildir. Hükümetin, Rusya ile iliÅŸkileri yeniden gözden geçirmesi temennimizdir. Ne Astan'dan ne Soçi'den ne Cenevre'den ne de diplomatik temaslardan herhangi bir sonuç bugüne kadar çıkmamıştır, çıkması da beklenmemelidir. Åžehitlerimiz vebali saldırgan Suriye kadar buna ortam hazırlayan Rusya'nın omuzlarındadır. Bununla yüzleÅŸmek ÅŸarttır.

Türk milleti gerekirse, baÅŸka da seçenek görülmezse, Åžam'a girmeyi ÅŸimdiden planlamalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın Ä°dlib, kahrolsun Esad. Mehmetlerimizi ÅŸehit eden alçaklara ses çıkarmayıp Türk devletini suçlayanlar ortadadır. Esad devrilmelidir, zulüm ÅŸatoları yıkılmalıdır.

KılıçdaroÄŸlu bugün FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacakmış, aynaya baksa ayağını da boyunu da görecek.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.