Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

14 Åžubat 2020 - 20:24
İstifalarla ilgili Meral Akşener'den açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinde yaşanan istifalara ilişkin açıklamada bulundu.
İstifalarla ilgili Meral Akşener'den açıklama

ÇeÅŸitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, tarihi Ulu Cami civarındaki ve tarihi Kapalı Çarşı'daki esnafla buluÅŸtu. Ardından Mudanya ilçesine geçen AkÅŸener, bir otelde düzenlenen toplantıda, partisinden istifa eden milletvekillerine iliÅŸkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ä°stifalara saygı duyulması gerektiÄŸini belirten AkÅŸener, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bizim TuÄŸba hanımla beraber dört arkadaşımız partimizden istifa etti. Bir milletvekili arkadaşımız MHP'ye geçti. Bir milletvekili arkadaşımız bağımsız kaldı. Bizden seçilmiÅŸ bir milletvekili arkadaşımız da AK Partiye geçti. Dün istifa eden TuÄŸba hanımın neden istifa ettiÄŸi hakkındaki benim bilgim, teÅŸkilat üzerinde bir ters düÅŸme neticesinde olduÄŸu. Ä°stifa etmiÅŸ hiçbir arkadaşım hakkında olumsuz bir kelime etmedim. Çünkü istifa tek taraflı saygı duyulması gereken bir kavramdır. Benimle istifa edeceÄŸine dair bir konuÅŸma yapmadı. O nedenle yaptığı açıklamanın dışında bir ÅŸey bilmiyorum. BildiÄŸim, il baÅŸkanlığının iki ilçe baÅŸkanını tedbirli olarak disipline sevk etmesi diye bir resmi yazısının olduÄŸu."

AkÅŸener, istifa eden milletvekilleriyle ilgili kararı en iyi seçmenin vereceÄŸini vurguladı.

Seçimlerde partisinin deÄŸil Türkiye'nin çıkarını düÅŸündüklerini söyleyen AkÅŸener, ÅŸöyle devam etti:

"En çok üzerinde durduÄŸum Bursa, Balıkesir ve Ä°stanbul'dur. Bursa'nın alınabilmesi için oy istemek için 10 ilçeyi tek tek dolaÅŸtım. Sonuç olarak Bursa'da kaybedildi. Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun beyanıyla söylüyorum. 'Biz bazı hatalar yaptık' dedi. Biz Ä°YÄ° Parti olarak zaman zaman bazı ikilemlerle karşılaÅŸtık. Burada ya partinizin ya da Türkiye'nin çıkarı. Birinden birini tercih edeceksiniz. Biz istiÅŸare ederek Türkiye'yi tercih ettik. Bu iÅŸ birliÄŸinin sonucunda Ä°stanbul, Ankara, Adana ve Antalya alındı."

CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'nin tutmadığını ileri süren AkÅŸener, "Sayın ErdoÄŸan için de hayırlı olmadı. Biz fabrika ayarlarına dönmek zorundayız. Anketlerden çıkan sonuca göre vatandaÅŸların yüzde 65'i parlamenter demokrasiye dönülmesini istiyor." dedi.

AkÅŸener, daha sonra, Mudanya ilçesinde yaptığı ziyaretlerde bir kahvehanede vatandaÅŸlarla sohbet etti.

Ä°YÄ° PARTÄ°'DE Ä°STÄ°FALAR

Ä°YÄ° Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın istifasının ardından Antalya'da Ä°YÄ° Parti Kepez Ä°lçe BaÅŸkanı Osman Bulut ile Kumluca Belediye BaÅŸkan Yardımcısı ve Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Toprakçı da istifa ettiÄŸini açıklamıştı. Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde partisinden istifa ettiÄŸini açıklayan Çokal ile göreve geldiklerini, partinin kuruluÅŸ aÅŸamasında büyük emek sarf ettiklerini söyledi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.