Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

14 Åžubat 2020 - 20:28
Steffen Seibert: Camilere saldırılar iğrenç davranış
Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya’da camilere yönelik saldırıların ve bomba tehditlerinin iğrenç davranışlar olduğunu belirtti.
Steffen Seibert: Camilere saldırılar iğrenç davranış

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, bugün Berlin'de düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin sorusu üzerine, Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde son 3 günde 5 camiye yönelik bomba tehditlerini deÄŸerlendirdi.

Somut olarak iÅŸaret edilen olayları bilmediÄŸini, ancak Müslüman kurumlara yapılan bomba tehditleri, camilerin duvarlarının yazılarla kirletilmesi veya diÄŸer ÅŸekillerde zarar verilmesi gibi olaylara iliÅŸkin daha önce yaptığı deÄŸerlendirmeyi yineleyeceÄŸini belirterek, "Bunlar iÄŸrenç davranışlardır." ifadelerini kullandı.

Seibert, Alman hükümeti olarak, ülkede yasal düzen çerçevesinde dinini yaÅŸamak isteyen herkesin bunu gerçekleÅŸtirmesine olanak saÄŸlama konusundaki hedefe baÄŸlı olduklarını kaydetti.

Toplantıda yer alan Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter de Müslümanların endiÅŸelerinin azaltılması konusunda ne gibi tedbirler alınabileceÄŸine iliÅŸkin soruya, iÅŸaret edilen olayları medyadan bildiÄŸini belirterek, konunun ilgili eyalet makamlarınca deÄŸerlendirilerek iÅŸleme alındığını söyledi.

Bu tür konuların Ä°çiÅŸleri Bakanlığının kurumlarında ciddi ve dikkatli bir ÅŸekilde gündeme geldiÄŸini ifade eden Alter, tüm eyaletlerin içiÅŸleri bakanlarının katıldığı son Ä°çiÅŸleri Bakanları Konferansı'nda Yahudi kurumlarının korunmasının yoÄŸun bir ÅŸekilde ele alındığını belirtti.

Alter, Ä°çiÅŸleri Bakanı Seehofer'in bu toplantıdan sonra Yahudi kurumlarının korunmasının önemli olduÄŸunu, ancak bunun sadece Yahudi kurumları için deÄŸil, diÄŸer dinlerin kurumları için de geçerliÄŸi olduÄŸunu açıkça ifade ettiÄŸini kaydetti.

Bu konuda eyalet hükümetleri ile federal hükümetin yapacağı iÅŸ birliÄŸine iliÅŸkin bir sistemin bulunduÄŸuna iÅŸaret eden Alter, “Federal Kriminal Dairesinin risk deÄŸerlendirmesi mevcuttur. Somut olarak hangi önlemlerin alınacağına iliÅŸkin spesifik deÄŸerlendirmeyi merkezi olarak biz yapamayız. Bu oradaki sorumlu polis teÅŸkilatının görevidir." diye konuÅŸtu.

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde son üç günde Essen, Hagen, Unna, Bielefeld ve Aachen ÅŸehirlerindeki beÅŸ camiye elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapılmış, ayrıca yapımı devam eden Brühl Camisi'nin inÅŸaatında da camlar kırılmıştı.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.