Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

17 Åžubat 2020 - 10:56
Mihail Bogdanov dan Libya Yanıtı
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya'da Rus özel askeri şirketi temsilcilerinin olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 Mihail Bogdanov dan Libya Yanıtı

Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Libya'da Rus özel askeri ÅŸirketi temsilcilerinin olduÄŸu iddiasının gerçeÄŸi yansıtmadığını söyledi.

Mihail Bogdanov, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Rusya ile ilgili son açıklamalarına yanıt verdi.

Bogdanov, ErdoÄŸan'ın Rusya'nın Rus özel askeri ÅŸirket temsilcileri aracılığıyla Libya'daki savaşı ‘en üst düzeyde' yönettiÄŸi iddiasının gerçeÄŸi yansıtmadığını belirtti.

Bogdanov, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna “Bu iddia doÄŸru deÄŸil ve gerçeÄŸi yansıtmıyor” ÅŸeklinde yanıt verdi. 

Mihail Bogdanov, Ä°dlib'de Türkiye'ye ait bazı gözlem noktalarının Suriye ordusu mevzilerinin hemen arkasında bulunduÄŸunu ve bundan dolayı söz konusu gözlem noktalarının varlığına iliÅŸkin soru iÅŸaretleri doÄŸduÄŸunu ifade etti.

Yarın Türk diplomasi ve askeri heyetiyle yeni görüÅŸme yapacaklarını kaydeden Bogdanov, sahadaki durumda yaÅŸanan deÄŸiÅŸikliklerle ilgili tüm konuları ele alacaklarını, askeri birimlerin sahadaki duruma kapsamlı ve profesyonel ÅŸekilde hakim olması, gerilimin azaltılmasını saÄŸlaması ve mutabakatları birlikte uygulayabilmek için çalışacaklarını belirtti.

Bogdanov, Ä°dlib'deki gözlem noktalarına iliÅŸkin olarak, "BildiÄŸim kadarıyla birkaç gözlem noktası var. Bunların bazıları Suriye ordusu mevzilerinin arkasında yer alıyor. Bundan dolayı bunların neleri gözledikleri ve bunlara neden ihtiyaç olduÄŸu konusunda soru iÅŸaretleri doÄŸuyor" ifadelerini kullandı.

Bogdanov, Ä°dlib'deki de dahil olmak üzere Suriye'de gerilimi azaltma bölgeleri kurulmasına iliÅŸkin mutabakatın en baÅŸta bu bölgelerin 6 ay için geçici olarak kurulmasını ve bu süre zarfında oralarda istikrarın saÄŸlanmasını öngördüÄŸünü sözlerine ekledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, önceki gün Pakistan ziyaretinden yurda dönüÅŸü sırasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Libya'daki savaşı en üst düzeyde bizzat yönettiÄŸini belirterek,  “Hafter'in tarafında 2 bin 500 civarında Rusya'nın Wagner'i var” demiÅŸti.

Erdoğan ayrıca, Rus savunma askeri şirketi Wagner'in, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve diğerleriyle toplantı halinde fotoğrafı bulunduğunu da aktarmıştı.

Kaynak: Sputnik



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.