Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
28.03.2024
Ä°stanbul /

17 Åžubat 2020 - 10:58
KaramollaoÄŸlu :Siyasi ayak AK Parti'nin kendisidir
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' polemiğiyle ilgili olarak 'Siyasi ayak AK Parti'nin kendisidir' dedi.
KaramollaoÄŸlu :Siyasi ayak AK Parti'nin kendisidir

FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu arasında yaÅŸanan polemiÄŸe iliÅŸkin olarak da konuÅŸan Temel KaramollaoÄŸlu 'Bir partiye, içinde, örneÄŸin CHP'de, MHP'de bir iki FETÖ'cü var diye siyasi ayak denemez" ifadesini kullandı.

18 Åžubat Salı günü (yarın) görülecek Gezi Davası duruÅŸmasıyla ile ilgili soruyu da yanıtlayan KaramollaoÄŸlu "Gezi Davası'nın yeni yaralar açmamasını, iktidarın gerekli hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum" diye konuÅŸtu.

T24'e konuÅŸan KaramollaoÄŸlu, AK Parti'nin bugün geldiÄŸi noktayı eleÅŸtirirek, "Mutlak güç bozar; AK Parti tek mutlak güç haline geldi. Her baskıcı yönetim kendi sonunu kendi hazırlar” yorumunu yaptı.

"EHLÄ°YETLÄ° TAKIM AK PARTÄ°'DEN AYRILDI"

Yeni partiler kurmak için AK Parti'den ayrılan eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve eski BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kopuÅŸunu da deÄŸerlendiren KaramollaoÄŸlu, "Tabiri caizse ehliyetli takım AK Parti'den ayrıldı. Ayrılanların az çok tabanda ve kadrolarda etkisi var" dedi.

CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'nun kendileriyle birlikte Kudüs Mitingi'ne katılmasını da yorumlayan Saadet Partisi lideri, "Sayın KılıçdaroÄŸlu özeleÅŸtiri vermesini bilen bir siyasetçi. BaÅŸörtüsü ile ilgili sözleri, mitinge katılması, adalet ve ÅŸeffaflık konusundaki yaklaşımı önemli. Ben de onun gibi düÅŸünüyorum. Ancak siyasi bir ittifak meselesi ÅŸu anın meselesi deÄŸil. Seçimler döneminde bu konu konuÅŸulabilir. Åžu anda prensipleri konuÅŸmak önemli" diye konuÅŸtu.

Tarikat ve cemaatlerin siyasetle iliÅŸkisine de deÄŸinen KaramollaoÄŸlu, "tarikatların terbiye yerleri olduÄŸunu, iÅŸin menfaate dönüÅŸmesi durumunda Ä°slam'a verecekleri zararın da vebali olacağını" söyledi.

"Dinde zorlama olmaz; insanın aklı var" diyen Saadet Partisi lideri, "namaz ve orucun kimseyi aldatmaması gerektiğini" de vurguladı.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.