Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
03.05.2024
Ä°stanbul /

17 Åžubat 2024 - 15:05
Memleket Partisi'nin İstanbul ve İzmir adayı belli oldu
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul'da katıldığı aday tanıtım toplantısında partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Berk Hacıgüzeller olduğunu açıkladı. Memleket Partisi'nin İzmir adayı ise Cüneyt Oğuz oldu.
Memleket Partisi'nin İstanbul ve İzmir adayı belli oldu

Memleket Partisi'nin aday tanıtım toplantısı Memleket Partisi Genel BaÅŸkanı Muharrem Ä°nce'nin katılımıyla Eyüpsultan'da gerçekleÅŸtirildi. Toplantıda, Ä°stanbul, Ä°zmir, UÅŸak, Balıkesir ve Ä°stanbul ilçe belediye baÅŸkan adayları açıklandı.

İstanbul ve İzmir adayları...

Memleket Partisi Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Berk Hacıgüzeller, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı ise Cüneyt OÄŸuz olarak açıklandı.

Ä°nce, partisinin 31 Mart'ta yapılacak Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri'nde yarışacak 4 büyükÅŸehir, 1 il, 58 ilçe olmak üzere 63 belediye baÅŸkan adayının isimlerini bir otelde düzenlediÄŸi basın toplantısında kamuoyu ile paylaÅŸtı.

Seçimden sonra ekonomik güçlük baÅŸlıyor

Burada konuÅŸan Ä°nce, seçimden sonra Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir döneme gireceÄŸini, 1 Nisan'dan sonra yüksek zamların olacağını savundu.

Dolar kuru ile marketlerdeki fiyatlara deÄŸinen Ä°nce, "Trilyonluk hazine yardımları var muhalefetin. Buna raÄŸmen bu iktidarı yenemiyorsan sapır sapır döküleceksin. Hazine yardımları var, belediyeler var, bizim de koca yürekli üyelerimiz var." ifadelerini kullandı.

Adayı yapay zeka seçmez örgüt seçer

Türkiye'de deprem, yangın, sel gibi afetleri önlemek için akıl, bilim ve matematiÄŸe ihtiyaç duyulduÄŸunu kaydeden Ä°nce, "Bilimden uzaklaşırsan, matbaayı 250 sene geç getirirsen olacağı budur ama abartmayalım tabii. Bilim tamam, hukuk, bilim, mühendislik, matematik... Ama belediye baÅŸkan adaylarını da yapay zekayla seçmeyelim yani. Buna tam oturan bir cevap var da... Çıkarma artık. O kadar deÄŸil. Belediye baÅŸkan adayını yapay zeka seçmez örgüt seçer, üye seçer." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Milletvekilliği verdikleri partiler ne yapıyor?

Ä°nce, CumhurbaÅŸkanı seçimleri öncesinde muhalefete "Bu yaptığınız doÄŸru deÄŸil" diye birtakım uyarılarda bulunduÄŸunu hatırlatarak, ÅŸunları kaydetti:

"Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekili verdiler. Onlardan birisi Ä°stanbul milletvekili Saadet Partisinden, ÅŸimdi Saadet Partisinin Ä°stanbul büyükÅŸehir adayı. CHP listesinden seçilmiÅŸ. Saadet Partisi büyükÅŸehir adayı 'Ä°stanbul'un 5 yılı boÅŸa geçti' diyor. Ne yaptığınızı gördünüz mü? Ben uyardım sizi. Gelecek Partisinden, CHP listelerinden seçilmiÅŸ, milletvekili olmuÅŸ Selim Temurci, 'Ben Murat Kurum'u destekleyeceÄŸim' diyor. Utanmazlıkta zirve."

Adayları eş dost, ahbap diye belirlediler

CHP'nin yerel seçim stratejisini eleÅŸtiren Ä°nce, "Åžimdi adayları belirlerken eÅŸ dost, ahbap diye belirlediler. CHP'de bir gelenek var. CHP'de bir parti içi iktidar var bir de parti içi muhalefet var. Parti içi iktidar, 40 yıldır benim bildiÄŸim, seçim gününü düÅŸünür, seçimi kazanmak için uÄŸraşır. Parti içi muhalefetse seçimden bir gün sonrayı düÅŸünür. Bu hep böyleydi. Ä°lk kez deÄŸiÅŸti CHP'de. Parti içi iktidar seçimden bir gün sonrayı düÅŸünüyor. Yani diyor ki nasıl olsa kaybedeceÄŸiz ama Çankaya'ya, BeÅŸiktaÅŸ'a Kadıköy'e, Karşıyaka'ya saÄŸlam yerlere bizim çocukları yerleÅŸtirelim. Nasıl olsa kaybedilir. Bu kafayla çalışıyorlar ilk kez. En tehlikeli kafa bu kafadır iÅŸte." diye konuÅŸtu.

Ä°nce, Memleket Partisi olarak girebildikleri her yerde seçime girip kazanmak için çalışacaklarını kaydederek, "Kazanırız, kaybederiz bilemem. Oy oranımızı bilmiyorum ama bildiÄŸim bir ÅŸey var. Memleket Partisinde çok huzurlu olduÄŸumu biliyorum. Neden çok huzurluyum? Çünkü ilkeli bir duruÅŸ sergiliyoruz. Mesela 3 tane oy almak için Åžeyh Said'e 'hain deÄŸil' demiyoruz. Haindir. Nutuk'ta öyle yazıyor, öyledir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilkeli ve omurgalı bir siyasete ihtiyaç duyduÄŸunu ifade eden Ä°nce, partisinin belediye baÅŸkan adaylarına baÅŸarılar diledi.

Ä°BB BaÅŸkan adayı Berk Hacıgüzeller oldu

Ä°nce, daha sonra Ä°stanbul, Balıkesir, Hatay ve Ä°zmir büyükÅŸehir belediyeleri ile UÅŸak belediye baÅŸkan adayını açıkladı.

Buna göre, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Berk Hacıgüzeller, Balıkesir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Mahir Bakan, Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Halil Kılıç, Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Cüneyt OÄŸuz ve UÅŸak Belediye BaÅŸkan adayı Mehmetcan Solak oldu.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Hacıgüzeller, seçimi kazanmak için elinden geleni yapacağını ifade ederek, "'Yüzde 60 ile kazanıyoruz' diyen, 'ilk turda bu iÅŸ bitiyor' diyen muhalefet blokuna 14 Mayıs seçimlerinde son bir ÅŸans verdik. Motivasyon ve heyecan arttıkça oylarının arttığını zanneden muhalefet blokunun halini hala hep beraber görüyoruz ve yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, daha sonra 30'u Ä°stanbul'un olmak üzere 58 ilçe belediye baÅŸkan adayı da tanıtıldı.

Muharrem Ä°nce, adayların açıklanmasının ardından kravatını çıkararak partisinin en genç adayı olan Kerem Usta'ya hediye etti.

Memleket Partisi ,Adaylar ,Seçim , Ä°BB ,Ankara ,Berk Hacıgüzel



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.