Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

19 Mart 2024 - 14:08
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu açıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete alındı. Açılışta konuşan Erdoğan, metro hattının 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı.
Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu açıldı

 

ARNAVUTKÖY-Ä°STANBUL HAVALÄ°MANI ARASI 8 DAKÄ°KA OLACAK

Yeni hat, Arnavutköy, TaÅŸoluk, Ä°stanbul Havalimanı Kargo ve Ä°stanbul Havalimanı Terminal olmak üzere 4 istasyondan oluÅŸuyor. Arnavutköy-Ä°stanbul Havalimanı arası 8 dakikaya düÅŸüyor.

 

TÜRKÄ°YE METROLARINDA Ä°LK DEFA KULLANILAN ALTYAPI SÄ°STEMÄ°

Türkiye'de, metrolarda ilk defa kullanılan demir yolu hat altyapı sisteminin kullanıldığı projede özel yöntemlerle beton serimi gerçekleÅŸtirildi. Böylece hat boyunca daha sessiz ve daha konforlu tren sürüÅŸünün yapılması amaçlandı.

Açılışı yapılan hattın devamındaki Arnavutköy-Halkalı etabı da bir yıl içinde açıldığında, tamamı yeraltındaki metro sınıfında Türkiye'nin en uzun, 69 kilometrelik ring hattı tamamlanacak.

DÄ°ÄžER HATLARA DA ENTEGRE OLACAK

Yeni metro hattı diÄŸer hatlara da entegre olacak. Arnavutköy ile Göktürk arası ulaşım 20 dakikaya, Arnavutköy ile Kağıthane arası ise 32 dakikaya düÅŸecek.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.