Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

23 Mart 2024 - 12:56
Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 143 e yükseldi!
Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna dün akşam silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.
Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 143 e yükseldi!

 

 Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların salonda rastgele ateÅŸ açtıkları görüldü. Konser salonunun bulunduÄŸu binanın çatısında da yangın çıktı, yangının söndürülmesi için yüzlerce ekip sevk edildi. Binanın çatısı bir süre sonra çöktü.

"NE YAZIK KÄ° KURBANLARIN SAYISI ARTABÄ°LÄ°R"

Rusya SoruÅŸturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, olayın gerçekleÅŸtiÄŸi yerde uzmanların çalışmalarını sürdürdüÄŸü kaydedildi. Hayatını kaybedenlerin cesetlerinin incelendiÄŸi aktarılan açıklamada, "Ne yazık ki kurbanların sayısı artabilir." ifadeleri kullanıldı. Olay yerindeki silah ve mühimmat dahil bütün delillerin hepsine el konulduÄŸu, genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüÄŸü belirtilen açıklamada, bütün kamera görüntülerine el konulduÄŸu ve incelendiÄŸi ifade edildi. Rusya'dan yapılan son açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

Saldırganlar salona girerek insanların üzerine rastgele ateÅŸ açtı

SALDIRIYI DEAÅž ÜSTLENDÄ°

Terör örgütü DEAÅž, Moskova'daki saldırıyı mensuplarının düzenlediÄŸini iddia etti. Terör örgütü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova banliyösünde yer alan Krasnogorsk'taki konser salonuna örgüt üyelerinin saldırdığını ileri sürdü.

Saldırının ardından konser salonunun bulunduÄŸu binanın çatısında yangın çıktı

Saldırının ardından konser salonunun bulunduÄŸu binanın çatısında yangın çıktı

SALDIRININ FAÄ°LLERÄ° YAKALANDI

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Putin ile görüÅŸen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doÄŸrudan karışan 4 terörist dahil 11 kiÅŸinin yakalandığını bildirdi" ifadelerine yer verildi.

UKRAYNA: SALDIRI PUTÄ°N'Ä°N PLANI

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ä°stihbarat MüdürlüÄŸü'nün Telegram hesabından yapılan açıklamada, saldırının "Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlanmış ve kasıtlı bir provokasyon" olduÄŸu iddia edildi. Açıklamada, olayın Ukrayna'ya yönelik daha ÅŸiddetli saldırıları meÅŸrulaÅŸtırma amacı taşıdığı öne sürüldü.

Terör saldırısının ardından Minsk'teki Rus BüyükelçiliÄŸi önünde yas tutuldu

TÜM HALKA AÇIK ETKÄ°NLÄ°KLER Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°

Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edildi, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduÄŸu açıklandı. Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi (Rosgvardiya), silahlı saldırıyı gerçekleÅŸtirenlerin yakalanmasına yönelik operasyonun sürdüÄŸünü bildirdi.

Moskova'daki terör saldırısında ölenlerin sayısı 60'ın üzerine çıktı! Ä°ÅŸte kanlı geceden tüm ayrıntılar

ABD SALDIRIYI ÖNCEDEN BÄ°LÄ°YOR MUYDU?

Öte yandan; ABD'nin Moskova BüyükelçiliÄŸinden 8 Mart'ta yapılan yazılı açıklamada, ABD vatandaÅŸlarından 48 saat boyunca Moskova'da kalabalık alanlardan uzak durmaları istenerek, "aşırılık yanlılarının" buraları hedef alma planları olduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

ABD'nin ardından Ä°ngiltere, Almanya, Ä°sveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore'nin Moskova büyükelçilikleri Rusya'daki vatandaÅŸlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunmuÅŸtu.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.