Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

23 Mart 2024 - 14:44
İmamoğlu: Particilik zamanı değil, oylarınızı bölmeyin
İmamoğlu, Esenyurt'ta konuştu. Seçmene çağrıda bulunan İBB Başkanı "Oylarınızı bölmeyin. Particilik yapma zamanı değil. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin" dedi. 31 Mart'ı "İsrafçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti" olarak tarif etti.
İmamoğlu: Particilik zamanı değil, oylarınızı bölmeyin

 

Ä°BB BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu Esenyurt’ta konuÅŸtu. Ä°mamoÄŸlu, seçmene 'oyları bölmeme' çaÄŸrısında bulunarak particilik yapılmaması gerektiÄŸini söyledi. "Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin" diyen Ä°mamoÄŸlu, 31 Mart seçimi için "Ä°srafçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti" ifadesini kullandı. 

Ä°mamoÄŸlu, Esenyurt’da CHP’nin Esenyurt Belediye BaÅŸkan Adayı Ahmet Özer ile birlikte halk buluÅŸmasına katıldı. Yazar YaÅŸar Kemal’in adı verilen meydanın ve Haramidere ıslahı 1. Etap kavÅŸak düzenlemesinin açılışını da gerçekleÅŸtirdi. EtkinliÄŸe YaÅŸar Kemal’in eÅŸi AyÅŸe Semiha Baban da katıldı. Ä°mamoÄŸlu sahneye de sözleri YaÅŸar Kemal’e müziÄŸi Zülfi Livaneli’ye ait “Merhaba” ÅŸarkısı ile çıktı.

BAKANLARA GÖNDERME

Ä°mamoÄŸlu sözlerine "Bakın YaÅŸar Kemal ne söylemiÅŸ? ‘Dünyanın ucunda bir gül açılmış, efil efil esen yele merhaba/ Karanlığın sonu bir ulu ÅŸafak,  sarp kayadan geçen yola merhaba’  demiÅŸ. YaÅŸar Kemal en sert kayasına bile bu memleketin merhaba demiÅŸ. Ben de canım ciÄŸerim, komÅŸum hemÅŸerim sevgili Esenyurtlulara merhaba diyorum” cümleleriyle baÅŸladı. Meydanı dolduran vatandaÅŸların taşıdığı pankartları tek tek okuyan Ä°mamoÄŸlu “Kabine Ä°mamoÄŸlu'na karşı” pankartını göründe “Kabine kim ya? Kabine kim? Tanıyan var mı?  Ben tanımıyorum. Ha ÅŸu Ankara'dan gelen 17 arkadaÅŸ tamam… Çıkaramadım pardon” diye espri yaptı.

"BÄ°NA YAPMAK Ä°ÇÄ°N DERENÄ°N YÖNÜNÜ DEĞİŞTÄ°RDÄ°LER"

Esenyurt’a yaptıkları hizmetleri sıralayan Ä°mamoÄŸlu açtıkları kreÅŸ, yurt ve kütüphaneleri, bursları, anne kart ve halk sütü anlattı. Gündeme sık sık can ve mal kaybına neden olan sel baskınları ile gelen Esenyurt’a Ä°SKÄ°’nin 4.4 milyar liralık yatırım yaparak alt yapısı sorunu çözdüÄŸünü belirtti.

Ä°mamoÄŸlu “Bunların karnesi sıfırdı. Ä°stanbul'un 39 otuz dokuz ilçesinde olduÄŸu gibi Esenyurt'ta da icraatçı olduk, halkçı bir belediye olduk. Her yaÄŸmurda can ve mal kaybı oluyordu. Bunu sona erdirdik. Bunlar bina yapmak için derenin yönünü bile deÄŸiÅŸtirdiler. Ä°mara açtılar. Biz derenin akışını normalleÅŸtirdik” diye konuÅŸtu.

"ESENYURT’U KABATAÅž’A BAÄžLIYORUZ"

Esenyurt’un ilk metro hattı olan Mahmutbey-BahçeÅŸehir- Esenyurt metrosunun yüzde 40’ını bitirdiklerini belirten Ä°mamoÄŸlu ÅŸöyle konuÅŸtu:

- Bu hattı Esenkent, Ardıçlı ve Esenyurt meydandaki durağı ile vatandaÅŸlarımızı, Ä°stanbul BoÄŸazı'nın kıyısına KabataÅŸ'a baÄŸlayacağız. Beylikdüzü -Sefaköy- Yenikapı metro hattını da göreceksiniz bu kardeÅŸiniz yapacak. Bu kardeÅŸimiz bizden önceki 25 yılda yapılan metro hattının yarısını 5 yılda yaptı.

- Size söz, bu kardeÅŸiniz 10 yılda, 50 yıllık iÅŸ yapacak. Ä°stanbul ulaşımında bir devrim olacak olan Hızray yapacağız. Sizi TÜYAP'tan, Esenyurt'tan Sabiha Gökçen'e, 75 kilometreyi 55  dakikada Ä°stanbul'u bir uçtan öbür uca baÄŸlayacak Ä°stanbul tarihinin en büyük, en hızlı, ekspres metro hattını da bu kardeÅŸimiz yapacak. Yine bu bölgede metrobüs hattının Büyükçekmece'yle eklentisini saÄŸlayacağız.

"30 BÄ°N KONUT MAÄžDURU YARATTILAR"

Ä°mamoÄŸlu, “Bunların derdi ve çocuktu ve kadındı, ne anneydi, ne de gençti. Bunların tek derdi rant, rant. BaÅŸka bir dertleri yoktu. Onun için Esenyurt'ta bizden önce 30 bin konut maÄŸduru yarattılar. Sırf bir avuç insan zengin olsun diye. Ama biz bu eksiklikleri de gidereceÄŸiz” dedi.

"OYLARINIZI BÖLMEYÄ°N" ÇAÄžRISI 

Esenyurt’ta yeni kreÅŸler ve kent lokantası açacaklarını duyuran Ä°mamoÄŸlu ÅŸöyle devam etti:

- Bunları onlar yapabilir mi? Onların aklına siz gelir misiniz? Vatandaşımız bizim aklımızda, bizim yüreÄŸimizde. Ancak biz yaparız bunları. Onlar yapamaz. Çünkü onlar israfçı, biz icraatçıyız. Onlar rantçı, biz halkçıyız, halkçı. 31 Mart neyin tarihi? Ä°srafçıların ve rantçıların tarihe gömülme vakti. Hep birlikte 31 Mart'ta bunları tarihe gömmeye hazır mıyız? Ä°sraf ve ihanet dönemini tarihe gömmeye hazır mıyız?

- Bir avuç insana asla oy verilmesine müsaade etmeyin. Oylarınızı bölmeyin. AnlaÅŸtık mı? Oylarınızı bölmeyeceÄŸiz. Oylarımızı ve güçlerimizi birleÅŸtireceÄŸiz. Particilik yapma zamanı deÄŸil. Biz halkçı Ä°stanbul'un büyük ittifakıyız. Biz halkını düÅŸünen, partiler ötesi düÅŸünen, ÅŸehrini düÅŸünen, insanını düÅŸünen, bu ÅŸehrin emekçisini, iÅŸverenini, kadınını, gencini, çocuÄŸunu düÅŸünen büyük bir halk ittifakıyız. Bazıları pireye kızıp yorganı yakmak isteyebilir. Sakın buna fırsat vermeyin. Her zaman birleÅŸeceÄŸiz. BirleÅŸe birleÅŸe kazanacağız.

"ONLARIN DEVRÄ° BÄ°TTÄ°"

- Bugün karşımızda olan güç hiç deÄŸiÅŸmedi. 2019’da bize ne yaÅŸattı iseler aynı kiÅŸiler, hiçbir zaman dürüst ve adil olmadılar. Bugün de deÄŸiller. Demokrat deÄŸildiler. Åžimdi de deÄŸiller. Onların bugüne kadar akıllarına bile gelmeyen vaatlerine sakın aldanmayın. Sakın dinlemeyin. Onların artık dönemi devri bitti. Emekliyi sefil etmediler mi? Ä°ÅŸçiyi sefil etmediler mi? Paramızı pul etmediler mi? Bir emekli bir kahvehaneye girip çay bile içemiyor. Dolayısıyla onlar sadece kendi çıkarları için siyaset yaparlar. Biz sizin için çalışacağız. Biz milletimiz için çalışacağız. Onlar 2019’dan bugüne hiç deÄŸiÅŸmediler. Ama bizim birliÄŸimizi ve bütünlüÄŸümüzü bozmaya çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceÄŸiz. Onların gözünü gördüÄŸü tek ÅŸey çıkarları, bizim derdimiz milletimiz.

- Bir avuç israfçıya ve rantçıya fırsat vermeden biz vicdanlı, mert, akıllıca, ahlaklıca, erdemlice bir döneme hazırlık yapıyoruz. 31 Mart'ta mertlik kazanacak. 31  Mart'ta particilik deÄŸil birliktelik, bir partinin deÄŸil halkın zaferi olacak. Bu ÅŸehre, baÅŸta Esenyurt'ta, ihanet ve zulüm edenleri, vatandaşı ayrıştıranları 31 Mart'ta hep birlikte tarihe gömeceÄŸiz. HoÅŸgörü ve kardeÅŸlikle beraber kazanacağız. YaÅŸar Kemal diyor ki; ‘Bir toplum hoÅŸgörüsü kadar güçlü, saÄŸlam, haklıdır. Zulmü kadar zalim ve zayıftır.’ Onlar zulümleriyle bu ÅŸehri, bu ülkeyi bu milleti zayıflatanlardır. Bir avuç bir avuç zalim kaybedecek, halkın hoÅŸgörüsü kazanacak. Halkın vicdanı kazanacak, vicdan ittifakı kazanacak.

Ä°BB ,Ä°mamoÄŸlu ,Seçim 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.