Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

23 Mart 2024 - 14:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHPye tepki: Matruşka ittifakı var!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli yeni şeyler çıkan bir 'matruşka ittifakı' var. DEM'e oy veren vatandaşlarımız da CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da bu kirli ilişkileri sindiremiyor" diyerek tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHPye tepki: Matruşka ittifakı var!

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde konuÅŸtu. 

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları:

Kendini deÄŸil kentini düÅŸünen, laf deÄŸil icraat üreten biz varız. Sevgili Ankaralılar, aziz kardeÅŸlerim sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında, Moskova'da bir konser salonuna yönelik gerçekleÅŸtirilen terör saldırısı nedeniyle, ülkem ve ÅŸahsım adına Rusya'ya taziyelerimizi iletiyorum. Terörü ÅŸiddetle kınıyorum. Ä°nsanlığın ortak düÅŸmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceÄŸiz.

MİTİNGE 200 BİN KİŞİ KATILIYOR

Ankara mitingimizden katılım, 200 bin kiÅŸi. MaÅŸallah, demek ki 31 Mart'ta bu katılım Ankara'da her ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirecek. Öncellikle Ankara ve Ankaralılara 14 ve 28 Mayıs'ta cumhur ittifakına verdikleri destek için teÅŸekkür ediyorum.

Ä°nÅŸallah 31 Mart'ta Ankara'yla aramızdaki muhabbetin derinliÄŸinde bunu telafi edeceÄŸiz. Ankara'nın milli mücadelenin ardından baÅŸkent olması, birilerinin dediÄŸi gibi tesadüf deÄŸildir.

"TÜM DÜNYAYA MESAJ VERÄ°YORSUNUZ"

Ankara kıyamete kadar mazlumların ümidi olmaya devam edecektir. Bu ÅŸehir sadece devletin merkezi sıfatıyla sahip olduÄŸu kamu gücünden deÄŸil, insanıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır. BaÅŸkent millet Bahçesi'nde bir araya gelen sizler, sadece ülkemize deÄŸil tüm dünyaya mesaj veriyorsunuz. Murat Kurum kardeÅŸimiz bakanken burayı yaptı.

Turgut Altınok kardeÅŸimiz de Keçiören'de gerekeni yaptı. Hep beraber artık, istiklal ve istikbal haline gelen parolamızı tekrarlayalım, tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, buradaki gibi kardeÅŸ olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.

"BAHARI ÖNCE ANKARA BAÅžLATTI"

1 asır önce düÅŸman Ankara'nın kapısına kadar dayanmıştı. O dönemde ortaya konan güçlü iradenin yankıları hala sürüyor. O irade 15 Temmuz'da darbecileri püskürten ruhun adıdır. Çok partili siyasi hayata geçtiÄŸimizden beri, demokrasimizin başına kara bulutlar her toplandığında baharı önce Ankara baÅŸlattı. Cumhuriyetin 100. yılına atıfla hazırladığımız 2023 yılı hedeflerimizi burada faaliyete geçirdik.

Allah'ın izniyle Ankara Türkiye Yüzyılı'nın inÅŸasına hazır. Bunun için söz veriyor musunuz? Ankara yanımızda olduÄŸu müddetçe yedi düvel karşımıza çıksa evelAllah yıkar geçeriz.

 

"BU CHP'NİN PRATİĞİDİR"

KardeÅŸlerim Ankara'yı bilmek, Ankara'yı anlamak, Ankara'yı sevmek elbette önemli ama asıl mühim olan Ankara'yı eser ve hizmetlerle donatmaktır. Mevcut belediye baÅŸkanı ÅŸu 5 yılda ne yaptı ya? Yollarımızın hali ortada, çöp, çukur, çamur. Bu CHP'nin pratiÄŸidir, Ä°stanbul'da da öyleydi. Bunlardan artık kurtulalım. 5 yıl boÅŸuna geçti onun için 31 Mart çok önemli. Ankara'ya hizmet veremeyenlerden kurtarma vakti çoktan gelmiÅŸtir. Buna hazır mıyız? Öyleyse 31 Mart'ta hakkını verelim. Burası hiçbir ÅŸey yapmayarak üstüne bir de bununla övünerek idare edilebilecek bir ÅŸehir deÄŸil. Hele hele ana kademe, kadın kolları, gençler sizler bunları çok iyi biliyorsunuz. Ankara daha fazla yavaÅŸlamayı kaldıramaz. Ankara'yı içine düÅŸmüÅŸ olduÄŸu bu sıkışmışlık halinden bir an önce kurtarmak gerekiyor. Ulaşımda çektiÄŸiniz sıkıntı hepinizin malumu. Öyleyse ÅŸu 9 gün sonra bu iÅŸin hakkını verelim. 

Caddeleriyle, parklarıyla, ulaşımıyla, alt yapısıyla gurur duyacağımız bir Ankara'nın peÅŸindeyiz. Bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı Türkiye'nin yakışır bir baÅŸkenti olması için 9 gün sonra oy verin. 

Bu ÅŸehirde hizmet ve eser çağını yeniden çok güçlü ÅŸekilde baÅŸlatmak istiyoruz. BaÅŸkentimizi hak ettiÄŸi yatırımlarla buluÅŸturacağız: 1 Nisan'dan itibaren çok farklı bir hizmeti ortaya koyacağız.

 

"CHP'NÄ°N TAKINDIÄžI TUTUM ENDÄ°ÅžE VERÄ°CÄ°"

Ülkemizi büyütmek ve güçlendirmek için attığımız her adımda engellemelerle karşılaÅŸtık. Emperyalistlere içerden destek veren figüranlar var. CHP'nin takındığı tutum endiÅŸe vericidir.

GeçtiÄŸimiz Mayıs ayında kurdukları tuhaf ittifakı hatırlıyorsunuz. Bu 6'lı masa dağıldı. Bu dersi siz verdiniz. Bunların hepsinin akıbeti aynı olacak. Ülke ve millet adına ortak bir payda olmadığı için seçim bitince darmadağın oldular.

CHP bu seçimlerde yine utana sıkıla adını koyamadıkları kirli bir pazarlığa giriÅŸtiler. Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli yeni ÅŸeyler çıkan bir 'matruÅŸka ittifakı' var ve bundan seçmenin haberi yok. 

DEM'e oy veren vatandaÅŸlarımız da CHP'ye oy veren vatandaÅŸlarımız da bu kirli iliÅŸkileri sindiremiyor. Åžimdi de ortaya deste deste dolarlar çıktı. Åžimdi mahkemede hesap veriyorlar. Para kulelerinin doÄŸru düzgün izahını yapamadılar. Birine para gönderecekseniz internet bankacılığı yerine 5-6 kiÅŸiye ne gerek var. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz.

Biz eserlerimizle konuÅŸuyoruz. Dün Karabük'teydim, oradan Çankırı'ya geçtim. Her ikisinde 40 bin 40 bin katılım vardı. 

Ankara'ya son 21 yılda, bunu YavaÅŸ'a da sorun sen ne yaptın, 1 trilyon 91 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Biz buyuz, eser siyaseti bu. Ankara'yı saÄŸlığın baÅŸkenti haline getirdik. 23 millet bahçesi projemizden 13'ünü tamamladık. Ankara-NiÄŸde otoyolunu tamamlayıp hizmete sunduk. Ankara-Ä°zmir hızlı tren hattının inÅŸası sürüyor. BaÅŸkent rayı Yenikent'e kadar uzatıyoruz. 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.