Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

26 Mart 2024 - 10:03
İmamoğlu ndan İddalara Yanıt
Canlı yayında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu hakkında ortaya atılan "Emirgan'da 50 milyon dolarlık 3 villa" iddiasını canlı yayında yanıtladı.
İmamoğlu ndan İddalara Yanıt

 

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Sözcü TV yayınına katılarak belediyedeki çalışmalarını, seçim sürecini anlattı, AKP adayı Murat Kurum ve iktidar yetkililerinin iddialarına yanıt verdi.  

 

Kentsel dönüÅŸümden metro inÅŸaatlarına hakkındaki soruÅŸturmalardan sayısı artan Sayıştay denetlemelerine kadar bir çok konuyu deÄŸerlendiren Ä°mamoÄŸlu, Emirgan'da 3 villa iddialarını da cevapladı.

Ä°BB BaÅŸkanı, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Paravan ÅŸirket dedikleri Ä°mamoÄŸlu Ä°nÅŸaat. Bu ÅŸirket neredeyse 3 nesildir ticaretle uÄŸraÅŸan bir aile ÅŸirketi. Bu ÅŸirketin tarihinde de güzel anektodlar var. Trabzon'da baÅŸlayan Ä°stanbul Beylikdüzü'nde devam eden, vergi rekortmenliÄŸi sıralamalarına girmiÅŸ bir kuruluÅŸ.

Ben neredeyse 35 yıllık BAÄž-KUR'luyum. Binlerce kiÅŸi istihdam etmiÅŸ bir ÅŸirket. Ä°mamoÄŸlu Ä°nÅŸaat ticaret yapar. Kamu ile iÅŸi olmaz, usülsüz iÅŸi olmaz. Ben kiÅŸisel mal varlığımın dışında gerek olmadan eÅŸimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda ÅŸirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok."

"SÄ°Z KENTSEL DÖNÜÅžÜM DÄ°YEREK FÄ°KÄ°RTEPE'YÄ° YARATTINIZ-

Biz geldiÄŸimizde kentsel dönüÅŸümü unutmuÅŸ bir ekip vardı, öyle bir dünyası yoktu. KÄ°PTAÅž lüks konut yapıyordu. TOKÄ° zaten lüks konuttan baÅŸka bir ÅŸey yapmıyordu. 'Kentsel dönüÅŸümü biz çözeriz...' Devlet sendeydi, Bakanlık sendeydi, Ä°BB sendeydi, ilçe belediyelerinin nedredeyse 30'u sendeydi, peki ne yaptın... Ama siz kentsel dönüÅŸüm diye Fikirtepe'yi yarattınız. 

-METROLAR SÄ°ZE KALSAYDI BU ÅžEHÄ°R METRO MEZARLIÄžI OLURDU"

Yüzde 0 olan metro hattı vardı. (Mahmutbey-Esenyurt) Åžu anda yüzde 40'lara geldi... Åžapkadan tavÅŸan çıkararak bir kısım projeleri yürüttük.... Sadece geçtiÄŸimiz hafta açtığımız metrolar 18 km. Yanu bununla birlikte 65 km... Biz aslında 65 km deÄŸil, 81 km yaptık. Hani diyor ya Sayın ErdoÄŸan “Bütün metroları biz yaptık.” Yahu bu metrolar size kalsaydı bu ÅŸehir ÅŸu anda metro mezarlığı olurdu.  

-MATEMATÄ°K, MURAT KURUM...-

Sayın Kurum bir programda, UlaÅŸtırma Bakanlığı'nın yaptığından toplam metroyu düÅŸerek bizim 65 km metro yaptığımızı tescilledi. Yani problem ÅŸurada; Matematik, Murat Kurum... Ä°kisinin arasında fark var. Matematik ÅŸaşırtmıyor, Murat Kurum ÅŸaşırtıyor. 

-SAYIÅžTAY DENETÄ°MÄ° TABÄ°RÄ° CAÄ°ZSE BÄ°R HÜCUM YAPTI"

Sonuçta biz bir kamu kurumuyuz tabii ki denetlenmeliyiz. Ama denetlenmelerin gerekçeleri olmalı. Ben bunların hepsi gerekçesiz demiyorum ama bazen bakan bir açıklama yapıyor ertesi gün bir bakıyorsunuz müfettiÅŸler geliyor. Ya da CumhurbaÅŸkanı bir açıklama yapıyor hadi bakalım bir ekip daha geliyor. 

Burada rutin denetimler vardır o rutin denetimleri ki bize de gelen, bizden önceki rutin denetimler... Onları çıkardığınızda aslında bizden önceki dönem yok denecek kadar az. Kaldı ki iÅŸtiraklere yıllar yılı Sayıştay hiç gelmemiÅŸtir. Biz dönemimizde Sayıştay denetimi tabiri caizse bir hücum yaptı iÅŸtiraklerimize. 

"HÄ°ÇBÄ°R ÅžEY BULAMAMIÅžLAR-

Günün sonunda ben ÅŸunu gönül rahatlığıyla söylüyorum; seçime 5 gün kala bu 5 yılın ortaya çıkardığı sonuç ÅŸu; ortada hiçbir ÅŸey yok, hiçbir ÅŸey bulamamışlar. 5 yılın sonunda ben bahtiyarım. Kimse Ekrem Ä°mamoÄŸlu soruÅŸturamadık diyemez. Vallahi Cumhuriyet tarihinin en büyük soruÅŸturmasını geçirdik.

-EMÄ°RGAN'DA 50 MÄ°LYON DOLARLIK 3 VÄ°LLA Ä°DDÄ°ASI-

Paravan ÅŸirket dedikleri Ä°mamoÄŸlu Ä°nÅŸaat. Bu ÅŸirket neredeyse 3 nesildir ticaretle uÄŸraÅŸan bir aile ÅŸirketi. Bu ÅŸirketin tarihinde de güzel anektodlar var. Trabzon'da baÅŸlayan Ä°stanbul Beylikdüzü'nde devam eden, vergi rekortmenliÄŸi sıralamalarına girmiÅŸ bir kuruluÅŸ.

Ben neredeyse 35 yıllık BAÄž-KUR'luyum. Binlerce kiÅŸi istihdam etmiÅŸ bir ÅŸirket. Ä°mamoÄŸlu Ä°nÅŸaat ticaret yapar. Kamu ile iÅŸi olmaz, usulsüz iÅŸi olmaz. Ben kiÅŸisel mal varlığımın dışında gerek olmadan eÅŸimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda ÅŸirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok.

-NAZARA Ä°NANIYORU-

Biz meclis çoÄŸunluÄŸunu alacağız. 14 ilçemizde sorun yaÅŸamıyoruz. Artı 14 ilçede çok iddialıyız. Daha ötesini konuÅŸursam nazar… Nazara inanıyorum birazcık. Nazar deÄŸer diye burada susmak istiyorum. Beni zorlasanız da ne bir ilçenin ismini veririm… Çünkü bütün ilçe adaylarımız iddialı çalışıyor.

Benim kalbim 39 ilçenin 39’unun da bize bir madalyası vereceÄŸini hissediyorum. Sultanbeyli’de de Pendik’te de verecek. Nasıl verecek bilmiyorum. Bu ÅŸu demek deÄŸil, 39’un 39’unu da kazanırız diye bir iddiadan bahsetmiyorum. Bir ÅŸekilde bizi ödüllendirecekler. Çünkü ben BaÄŸcılar’daki çocuk ile BeÅŸiktaÅŸ’takini eÅŸitlemek için kendimi paraladım. Ya da Arnavutköy’deki bir anneyi, bir baÅŸka ilimizle eÅŸitleyelim diye kendimi paraladım.

"'BAÄžIMSIZ ADAY ÇIKTIM'... EGONU KABUL ETMÄ°YORUM"
Sırası gelmiÅŸken; 39 ilçe de de eÅŸit hizmeti gösteren, hiçbir belediyeyi partisinden dolayı ayırt etmeyen, eÅŸitlikçi, ahlaklı bir dönemi vadettik. O bakımdan kusura bakmasınlar ama kurduÄŸumuz bu güçlü ittifak bozulmadan devam etmeli. “Ben bağımsız aday çıktım.” Kusura bakmayın kardeÅŸim, ben kabul etmiyorum. Hiçbir egonu kabul etmiyorum. Hiçbir gerekçeni kabul etmiyorum. Bunun adı Sarıyer’dir, bir baÅŸka yerdir kabul etmiyorum.

Ä°mamoÄŸlu ,Yanıt , Seçim ,Nazar



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.