Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
27.04.2024
Ä°stanbul /

27 Mart 2024 - 09:39
Almanya'da PKK'lılar Türk Konsolosluğu'na saldırdı
Almanya'nın Hannover kentinde Türk Başkonsolosluğu'na PKK yandaşları tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.
Almanya'da PKK'lılar Türk Konsolosluğu'na saldırdı

 

Almanya'nın Hannover kentinde Türk BaÅŸkonsolosluÄŸu'na terör örgütü sempatizanları tarafından taÅŸlı saldırı düzenlendi. Ellerine geçen ne varsa baÅŸkonsolosluk binasına fırlatan saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçarak uzaklaÅŸtı.

 

TÜRK KONSOLOSLUÄžU'NA SALDIRI

Belçika'da sokaklara inen PKK yandaÅŸları, Türk vatandaÅŸlarına ait iÅŸ yerleri ve Ülkü ocağı binasını hedef alarak saldırmıştı. Terör destekçileri, kendilerine yönelik bu saldırılara cevap veren Türkleri ise sosyal medyadan hedef göstererek bir çok Avrupa ülkesinden kalabalık grupların Belçika'ya destek için gelmesini istedi. YaÅŸanan gerilim Almanya'ya da sıçradı. Hannover kentindeki Türk BaÅŸkonsolosluÄŸu PKK'lılar tarafından taÅŸlı, sopalı saldırıya uÄŸradı.

Terör örgütü sempatizanlarının gece saatlerinde düzenlediÄŸi saldırı kameralara yansıdı. Bir grup, konsolosluk binasına ellerine geçen ne varsa fırlatarak terör örgütü lehine slogan attı. Saldırganlar, bir süre sonra olay yerinden kaçarak gözden kayboldu.

 

KONSOLOSLUK ÖNÜNDE GÜVENLÄ°K ZAAFÄ°YETÄ°

Avrupa'da Türk vatandaÅŸlarının hedefe konularak zarar verildiÄŸi bu günlerde Türk KonsolosluÄŸuna yönelik yapılan bu saldırı sırasında Alman polisinin hiçbir güvenlik önlemi almaması da dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada paylaşılan o görüntülere tepki yaÄŸdı.

BÜYÜKELÇÄ° Ä°LE GÖRÜÅžÜLDÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile Türkiye'nin Hannover BaÅŸkonsolosluÄŸu'na yapılan saldırıyla ilgili bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirildi.

NE OLMUÅžTU?

Belçika'da PKK yandaÅŸları, Türklerin yoÄŸunlukla yaÅŸadığı bölgeden konvoy yaparak geçmiÅŸ ve terör örgütü simgeleri açarak sloganlar atmıştı. Türk vatandaÅŸların olaya tepki göstermesinin ardından kentte tansiyon yükseldi. Türklere ait iÅŸ yerlerine saldıran terör sempatizanları, Ülkü Ocağı binasına kundaklama giriÅŸiminde bulundu.

Almanya , Türk KonsolosluÄŸu , Saldırı ,Terör ,Hannover



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.