Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
02.05.2024
Ä°stanbul /

05 Nisan 2024 - 14:15
Bayram da Toplu Taşıma Ücretsiz
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 5 Nisan Cuma akşamı başlayacak olan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olduğunu duyurdu.
Bayram da Toplu Taşıma Ücretsiz

 

Metro Ä°stanbul’da bayram boyunca seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak. Seferler, bayramın 1'inci ve 2'nci günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleÅŸecek.

12 Nisan Cuma günü ise, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı/BaÄŸcılar, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-BoÄŸaziçi Ü./Hisarüstü ve M7 Yıldız-Mahmutbey metro hatlarında Gece Metrosu uygulaması hizmet verecek.

Bayram boyunca hatlarda günlük 2 bin 200’ü aÅŸkın iÅŸletme, güvenlik ve temizlik çalışanları, olası arızalara müdahale etmek üzere ise günlük 176 teknik personel görev yapacak.

 

VAPUR KAFELER HÄ°ZMETTE OLACAK

Ramazan Bayramı boyunca Åžehir Hatları sefer tarifesinde yer alan Pazar / Resmi Tatil günleri tarifesi uygulanacak.

Ä°BB Deniz Taksiler 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca bayram boyunca vapurlarla Kuzguncuk Ä°skelesi, Moda Ä°skelesi, Kadıköy Ä°skelesi, BeÅŸiktaÅŸ Ä°skelesi ve Çubuklu Arabalı Vapur Ä°skeleleri'nde yer alan Vapur Kafeleri hizmette olacak. Åžehir Hatları’nda, Arife günü ve bayram boyunca toplam 2 bin 831 personel görev yapacak.

Ä°ki kıtayı bir yolculukta birleÅŸtiren BUSFORUS ise bayram süresince sabah 10.00 ve akÅŸam 17.00 arasında her saat başı seferlerini gerçekleÅŸtirmeye devam edecek.

Ä°stanbullular, Ä°stanbul Senin uygulaması üzerinden her noktada ulaşılabilen ücretsiz ve güvenli Ä°BB Wi-Fi hizmetini Ramazan Bayramı ve sonrasında da sınırsız olarak kullanabilecek. Ayrıca hizmetlerin aksamaması için nöbetçi personeller ile teknik hizmetler saÄŸlanacak.

Spor Ä°stanbul’a baÄŸlı tesisler, 9 Nisan Salı günü saat 17:00'a kadar açık olacak. 10-11 Nisan bayramın 1 ve 2’nci günü kapalı olacak olan Spor Ä°stanbul tesisleri, bayramın 3'üncü günü 12 Nisan itibarıyla tüm branÅŸlarda normal çalışma düzenine dönecek.

Ä°stanbul ,Bayram ,Toplu Taşıma , Ücretsiz



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.