Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
01.05.2024
Ä°stanbul /

09 Nisan 2024 - 11:14
AkÅŸener'in kimi destekleyeceÄŸi belli oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklama ile 27 Nisan'da düzenlenecek kurultayda aday olmayacağını açıkladı.
 AkÅŸener'in kimi destekleyeceÄŸi belli oldu

27 Nisan'da OlaÄŸanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alan Ä°YÄ° Parti'de Genel BaÅŸkan Meral AkÅŸener, yeniden aday olmayacağını açıkladı, adaylar peÅŸ peÅŸe ortaya çıkmaya baÅŸladı.

AKÅžENER'Ä°N KOLTUÄžUNA TALÄ°P ÇOK

Ä°YÄ° Parti TBMM Grup BaÅŸkanvekili Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nun ardından Ä°YÄ° Parti TBMM Grup BaÅŸkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da genel baÅŸkanlığa aday olduÄŸunu açıkladı. Ä°YÄ° Parti Göç Politikaları BaÅŸkanı Tolga Akalın ve Ä°YÄ° Parti'nin Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, kurultay kararı sonrası adaylıklarını duyurmuÅŸtu. Ayrıca KürÅŸad Zorlu'nun da baÅŸkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı iddia edildi.

MÜSAVAT DERVÄ°ÅžOÄžLU'NU DESTEKLEYECEK

Aday olmayacağını açıklayan Meral AkÅŸener'in kongrede kimi destekleyeceÄŸi merak ediliyor. Kulislerde konuÅŸulanlara göre; AkÅŸener'in baÅŸkanlık yarışında Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nu destekleyeceÄŸi ve ekibine de bu ismi iÅŸaret edecek. Daha önce partideki genç hareketin desteÄŸini alarak aday olacağını duyuran ve gemileri yakan ilk isim olan Mehmet Tolga Akalın'ın ise Müsavat DerviÅŸoÄŸlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceÄŸi, DerviÅŸoÄŸlu'nu destekleyebileceÄŸi belirtiliyor.

SEÇÄ°MLERDE AÄžIR YARA ALDILAR

Ä°YÄ° Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Türkiye genelinde aldığı yüzde 3,77'lik oyla 6'ncı parti konumuna geriledi. Åžehirler içerisinde sadece NevÅŸehir'de belediye baÅŸkanı çıkarabilen Ä°yi Parti, 27 ilçede seçimlerden zaferle çıktı. Ancak bir önceki seçime göre yüzde 6'nın üzerinde oy kaybetti.

Ä°STÄ°FALAR PEÅž PEÅžE YAÅžANMIÅžTI

Öte yandan; 31 Mart seçimleri sonrası ilk olarak Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları BaÅŸkanlığı görevini bıraktığını açıklayıp, AkÅŸener'i de istifaya çağırmıştı. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı BuÄŸra Kavuncu partideki TeÅŸkilatı BaÅŸkanlığı görevinden istifa ederken, partinin Yerel Yönetimler BaÅŸkanı Burak Akburak da görevini bıraktığını duyurmuÅŸtu.

İyi Parti ,Kurultay ,Bşkanlık ,Akşener



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.