Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
02.05.2024
Ä°stanbul /

17 Nisan 2024 - 12:52
ErdoÄŸan : Biz bitti demeden bitmez!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
ErdoÄŸan : Biz  bitti  demeden bitmez!

BaÅŸkan ErdoÄŸan'ın açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde; 

31 Mart Pazar günü bir demokrasi bayramı olan mahalli idareler seçimini gerçekleÅŸtirdik. DoÄŸudan batıya güneyden kuzeye yurdumuzun dört bir köÅŸesinde vatandaÅŸlarımız sandık başına gitti.

Bölücü örgüt yandaÅŸlarının seçmeni baskı altına almaya dönük teÅŸebbüsleri amacına ulaÅŸamadı. Seçim günü milletimizin sergilediÄŸi demokratik olgunluk gerçekten takdire ÅŸayandır. Vatandaşımız iradesini ortaya koymuÅŸtur. 85 milyon olarak birlikte var olduÄŸumuzu hep birlikte Türkiye olduÄŸumuzu tüm dünyaya yeniden gösterdik.

AK Parti teÅŸkilatları hem kampanyada hem de sandık günü olaÄŸanüstü bir mücadeleyle çalıştı. Buradan Cumhur Ä°ttifakı olarak birlikte hareket ettiÄŸimiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel BaÅŸkanı Sayın Devlet Bahçeli ve ülkücü kardeÅŸlerimize de teÅŸekkür ediyorum. 

"SANDIKTAN ÇIKAN TAKDÄ°R HANGÄ° YÖNDE OLURSA OLSUN SAYGINDIR, MAKBULDÜR, BAÅžIMIZIN ÜZERÄ°NDE YERÄ° VARDIR"

Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üzerinde yeri vardır. Bize oy versin vermesin sandığa giden tüm vatandaÅŸlarımıza müteÅŸekkiriz.

3 Ä°LÇE VE 7 BELDE DE SEÇÄ°MLER TEKRARLANACAK

YSK ÅŸimdiye kadar 3 ilçe ve 4 belde de seçimlerin yenilenmesine karar vermiÅŸti. AK Parti ve Cumhur Ä°ttifakı olarak ÅŸimdiden bu seçimlere hazırlanacağız. Bu seçimlerin ilk göze çarpan katılım seviyesinin yüzde 78 ile düÅŸük olmasıdır.

"16 MÄ°LYON SEÇMENÄ°N Ä°RADESÄ° SANDIÄžA YANSIMAMIÅžTIR"

Bu açıdan birçok zaviyeden kapsamlı deÄŸerlendirmeyi hak ediyor. 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düÅŸüklüÄŸü partimizin oylarını da etkilemiÅŸtir.

 

'HATAY' ÇIKIÅžI: AKLA ZARAR PEK ÇOK YALAN SÖYLENDÄ°

Hatay'a özel bir parantez açmak durumundayım. Hatay pek çok siyasi tartışmalara meze edilen bir ÅŸehir oldu. Hatay üzerinden sosyal fay hatlarımızla oynamaya çalıştılar. Hatay bu kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir ÅŸekilde ortaya koymuÅŸtur. Hataylı vatandaÅŸlarıma özellikle teÅŸekkür ediyorum.

Ancak ölülere oy kullanıldığı gibi akla zarar pek çok yalan söylenmiÅŸtir. Önümüzdeki dönemde ÅŸehrimizi ziyaret ederek Hataylı kardeÅŸlerimize teÅŸekkür edeceÄŸiz. Özellikle depremzede ÅŸehirlerimizin süratle ayaÄŸa kaldırılması gündemimizin ilk sırasında yer almaya devam edecektir.

"SONUÇLARA BAKARAK FARKLI HEVESLERE KAPILAN ZAVALLILAR OLDUÄžUNU GÖRÜYORUM"

Seçim sonuçlarından herkes kendisine göre dersler çıkaracaktır. Sonuçlara bakarak farklı heveslere kapılanlar olduÄŸunu görüyorum. Bunun bir yerel seçim olduÄŸunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılan zavallılar olduÄŸunu görüyorum. Adete bir genel seçim havasına kapılarak sanki ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar.

81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs'ta milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiÄŸi CumhurbaÅŸkanı ve kabinesidir. Dün 16.toplantımızı yaptığımız kabinemiz de görevinin başındadır.

"MÄ°LLETÄ°MÄ°Z, SAMÄ°MÄ° VE CESUR BÄ°R ÖZELEÅžTÄ°RÄ° YAPMAMIZI Ä°STEMÄ°ÅžTÄ°R"

Milletimiz bizden kapsamlı, samimi ve cesur bir özeleÅŸtiri yapmamızı istemiÅŸtir. Milletimizin mesajlarını baÅŸ tacı ederken sadece bununla yetinmeyip bu mesajların gereÄŸini de yerine getireceÄŸiz. 

"MÄ°LLETÄ°N TALEPLERÄ° VE TENKÄ°TLERÄ° DOÄžRULTUSUNDA BÜNYEMÄ°ZDE GEREKLÄ° DEĞİŞİMÄ° GERÇEKLEÅžTÄ°RECEĞİZ"

Bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız. Milletin verdiÄŸi mesajları doÄŸru okumalıyız. Muhasebeyi yapmak aziz milletimize karşı görevimizdir. 

Milletin talepleri ve tenkitleri doÄŸrultusunda kendi bünyemizde gerekli deÄŸiÅŸimi gerçekleÅŸtirecek, daha da güçlenmiÅŸ bir ÅŸekilde yolumuza devam edeceÄŸiz.

Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceÄŸiz. Önümüzdeki dönemi yeni bir ÅŸahlanışın dönüm noktası haline getireceÄŸiz.

"ÅžUNU HERKES GÖRSÜN VE BÄ°LSÄ°N; BÄ°Z BÄ°TTÄ° DEMEDEN HÄ°ÇBÄ°R ÅžEY BÄ°TMEZ"

 

Biz partilerden bir parti deÄŸiliz, biz bu günlere bir anda gelmedik. Bu partinin temelinde yüzlerce, binlerce fedakarın, cefakarın alın teri, emeÄŸi var. Dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik biz. Bu noktaya düÅŸe kalka geldik. Zulümlere maruz kaldık, iÅŸkencelerden geçtik, hapislerde yattık. Haksızlığa, zorbalığa uÄŸradık ancak umudumuzu yitirmedik. Asla yılgınlığa kapılmadık. Ä°man varsa imkan vardır dedik, her seferinde düÅŸtüÄŸümüz yerden doÄŸrulduk. 

 

Åžimdi bakıyorum AK Parti'nin oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor bir taraf olumsuz tablo çizip teÅŸkilatlarımızın moralini bozmaya dönük kampanya yürütüyor. Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduÄŸunu anlamamış. Bu hareketin kökleri çok deÄŸinde hareket olduÄŸunu kavrayamamış. Biz bitti demeden hiçbir ÅŸey bitmez, bitmeyecektir. Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doÄŸru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Kimse farklı hevesler peÅŸinde koÅŸmasın, biz buradayız. En güçlü halimizle ayaktayız. Bu seçim sonuçlarını fırsat bilerek AK Parti'yi yıpratmaya kalkışanları da gayet iyi biliyoruz. EleÅŸtiri tamam ama AK Parti'yi eleÅŸtiri ya da özeleÅŸtiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara asla müsaade etmeyiz. 

 

AK Parti'ye ayar vermeye kalkışanlara rıza göstermeyiz. Partimizin ilgili kurulları her türlü detayı inceliyor. Åžahsi ikbal devÅŸirme emelleri olanlara ekmek çıkmaz. Bakanlarımız, teÅŸkilatlarımız olarak halkın içine gireceÄŸiz, milletimize hizmeti sürdüreceÄŸiz. BaÅŸkaları ne yaparsa yapsın biz iÅŸimize bakacağız. Menzile kilitlenmiÅŸ ok misali hedeflerimize odaklanacağız. Bu harekette şımarıklık olmaz. Milletin deÄŸerlerinden kopma asla olmaz. Aynı zamanda bu harekette yeise yer yoktur. Bu harekette umutsuzluÄŸa yer yoktur. Bu hareket korkakların omuzlayacağı bir hareket deÄŸildir. Muhasebemizi yapar nelere kalmıştık der ve yolumuza revan oluruz. 

 

"GEREKLÄ° ADIMLARI ATMAYA BAÅžLIYORUZ"

Milletimizin dışında hiç kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yok. Buradan muhalefete de AK Parti üzerinden kendilerine ikbal devÅŸirmeye çalışanlara da ekmek çıkmaz.

Gerekli adımları atmaya başlıyoruz. 4 yıl boyunca bu yetkiyi, bu mesuliyeti omuzlarımızda taşıyacağız. Milletimizin bizden beklentilerini iyi biliyoruz.

ENFLASYON MESAJI: MÜCADELEMÄ°ZÄ° ZAFERLE SONUÇLANDIRACAÄžIZ

Seçimin olmadığı 4 yıl içinde enflasyonlar mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağız. GeçmiÅŸte yaptık, yine yapacağız. Terörle mücadelede taviz vermeyeceÄŸiz. Güvenlik meselelerinde geri adım atmadan haklarımızın peÅŸinde koÅŸacağız.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.