Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2144 kez okundu. | Array Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2020 - 19:29

Okullar Tatil Edildi.

Büyüt
Küçült
Okullar Tatil
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı koronavirüs toplantısı sonrası milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararlar açıklandı. Toplantının ardından basının karşısına çıkan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Mart'tan itibaren okulların tatil edildiğini açıkladı. Toplantının ardından üniversitelerle ilgili de açıklama yapıldı.

Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla ilgili alacağı tedbirler CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı ile masaya yatırıldı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığındaki toplantı tüm bakanların katılımıyla gerçekleÅŸti. Toplantının ardından Ä°brahim Kalın okulların tatil edilmesine ilÄ°ÅŸkin açıklama yaptı.

CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere iliÅŸkin yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

KALIN'DAN SON DAKÄ°KA AÇIKLAMASI: OKULLAR TATÄ°L EDÄ°LDÄ°

Kalın yaptığı açıklamada, ''Öncelikle ilk orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. 23 Mart itibarıyla uzaktan eÄŸitim yöntemiyle internet ve televizyon kanallarından öÄŸrencilerimiz eÄŸitim görecektir.'' ifadelerini kullandı.



ÜNERSÄ°TELERLE Ä°LGÄ°LÄ° ALINAN KARARLAR

Üniversitelerimizle ilgili 6 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca tatil edilecektir. Bunun nasıl telafi edileceÄŸi konusunda YÖK'le koordineli bir ÅŸekilde tanzim edilecek. Üniversitelerde eÄŸitim kaybı olmaması için gerekli tedbirler alınacak.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan baÅŸkanlığında, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya; CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun, CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK) BaÅŸkanı Yekta Saraç, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ ile SaÄŸlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, koranavirüse karşı alınan ve alınacak tedbirler derÄŸerlendirildi.

ALINAN DÄ°ÄžER KARARLAR:

SPOR MÜSABAKALARI NÄ°SAN SONUNA KADAR SEYÄ°RCÄ°SÄ°Z

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakaların Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır. Spor faaliyetlerinde kalabalık ortamın oluÅŸmaması açısından bu kararın isabetli olduÄŸunu ifade etmek istiyorum. 

Kamu görevlilerinin yurtdışı ziyaretleriyle ilgili CumhurbaÅŸkanlığı genelgesi imzalandı. Fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerin yurt dışına çıkması izne tabi olacaktır.

VatandaÅŸlarımızın yurt dışına çıkışı gündeme alındı. Tavsiyemiz fevkalade bir durum sözkonusu olmadıkça vatandaÅŸlarımızın seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri, ertelemeleridir. Yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaÅŸlarımızın da kendilerini 14 gün tecrit etmeleri büyük önem arz etmektedir. 

Son dakika - BeÅŸtepe'deki koronavirüs toplantısı sonrası alınan kararlar açıklandı!

Dünyadaki tabloya baktığımızda Türkiye'de alınan tedbirlerin son derece etkili olduÄŸunu netice verdiÄŸini görüyoruz. Panik havası yaratmadan, rehavete de kapılmadan bu süreci hep birlikte yürüteceÄŸiz. VatandaÅŸlarımızın genç, yaÅŸlı, öÄŸrencisiyle bu tavsiyeleri dikkatle hayata geçirmeleri önem arz ediyor.

Konularla ilgili bakanlık, baÅŸkanlık, kurumlarımızın sürecin akışına göre dönem dönem farklı bilgilendirmeleri olabilir. Ä°htiyaç hasıl olduÄŸunda bu açıklamaları kendileri yapacaktır.

SORULAR VE CEVAPLAR

Çocuklarımız evlerinde olacak. Evden eÄŸitim suretiyle internet ve televizyondan eÄŸitim alacaklar. Bu süreç de 1 hafta olarak planlandı.

Kültür ve Turizm Bakanımız bununla ilgili deÄŸerlendirmeleri yaptıktan sonra konser ve etkinliklerle ilgili olarak açıklama yapacaklar.

Bu kiÅŸinin saÄŸlık durumu iyi. Etrafında onunla birlikte karantinaya alınan kiÅŸilerde sözkonusu bir problem yok. Bu karantinanın da tedavi sürecinin de netice vermesini bekliyoruz. Ä°talya'dan tahliye planımız ÅŸu anda yok. VatandaÅŸlarımızın orada kendilerini koruma altına son derece önemli, ama Türkiye'ye gelmeleri durumunda SaÄŸlık Bakanlığı'nın tavsiyelerini dinlemeleri son derece önem arz ediyor. 

Son dakika - BeÅŸtepe'deki koronavirüs toplantısı sonrası alınan kararlar açıklandı!

KreÅŸ ve gündüz bakımevleri konusu gündeme gelmedi. Burada ebeveynlerin tercihte bulunmaları sözkonusu olacak. Kendilerinin inisiyatif alarak bu yönde adım atmalarını tavsiye ediyoruz.

Şu an itibarıyla tek vaka var. Sağlık Bakanımız toplantıda bilgi verdiler.

CumhurbaÅŸkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz.

Åžu an itibarıyla tek vaka var. SaÄŸlık Bakanımız toplantıda bilgi verdiler. 

BAÅžKAN ERDOÄžAN'IN YURT DIÅžI ZÄ°YARETLERÄ° ERTELENDÄ°

CumhurbaÅŸkanımızın da yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz.

Dersaneler yönünde tavsiyemiz onların okullarla ve üniversitelerle ilgili ara verme, tehir etme takvimine kendilerini uydurmalarıdır.

16 Mart itibarıyle ilk orta öÄŸretim tatile giriyor. 23 Mart itibarıyle öÄŸrencilerimiz evlerinden eÄŸitimlerini almaya devam edecekler. Milli EÄŸitim Bakanlığımız bununla ilgili televizyon, internet eÄŸitim altyapısı hazırladı. Bunlar ailelerle paylaşılacak.

Göreceksiniz detaylarına baktık, çok baÅŸarılı bir yöntem. Dünyada ilk defa uygulanacak. Çok baÅŸarılı bir süreç yönetimi olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Salı günü Ä°stanbul'da sayın Merkel ve Macron'la zirve toplantısı olacak.

Åžu anda Spor Bakanımız da toplantıdaydı. Kendisi de Futbol Federasyonu ve ilgililerle görüÅŸecek. Bu hafta sonu itibarıyle baÅŸlaması önem arzediyor.

Üniversitelerde idari kadrolarla ilgili ÅŸu anda planlama yok. YÖK tasarrufunda planlanacak. Kendileri de karar verebilirler. ÖÄŸretmenlerimizle ilgili Milli EÄŸitim Bakanlığımız bir açıklama yapacak.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024