Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2586 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2019 - 10:28

Petrol Fiatları Son 6 Ayın Zirvesinde

Büyüt
Küçült
Petrol Fiatları Son 6 Ayın
ABD'nin İran'a petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkenin muafiyetinin 2 Mayıs'ta sona ereceğini açıklamasının ardından petrol fiyatlarında artış gözlendi.

Beyaz Ev, daha önce İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı verilmeyeceğini açıkladı.

"İRAN'IN ANA GELİR KAYNAĞINI SIFIRLAMA HEDEFLENİYOR"

Beyaz Ev'den yapılan yazılı açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump, mayıs başında süresi dolan muafiyetleri uzatmama kararı verdi. Bu karar, İran'ın petrol ihracatını sıfırlamayı ve rejimin ana gelir kaynağını sınırlamayı hedeflemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Buna göre Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, İtalya ve Yunanistan'ın muafiyetleri 2 Mayıs'ta sona ermiş olacak.

PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ

ABD'nin geçtiğimiz pazartesi günü bu kararını açıklamasının ardından; New York Ticaret Borsası'nda petrolün varil başına fiyatı 10 sent artarak 65.65 Dolar'a çıktı. Küresel piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı ise 14 sent artarak 74.18 Dolar'a ulaştı. Uzmanlar, fiyatlardaki artışın sürebileceğine dikkat çekiyor.

AMERİKA İSTEĞİNİ ALDI

İran'a karşı uygulanan petrol muafiyetinin sona ereceğinin açıklanması bile petrol fiyatlarını yükseltmişken; kararın devreye girmesiyle birlikte uluslararası piyasalarda petrol fiyatı daha da yükselecek. ABD, dünyanın en büyük 4. petrol üreticisine (İran) karşı bu kararı alarak; zaten yanında olan veya yaptırımlarla baskı altında tuttuğu; Venezuela, S.Arabistan, Irak, Kuveyt, BAE gibi ülkelerin satacağı daha pahalı petrolle kendine daha fazla gelir sağlamış olacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024