Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1631 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2020 - 13:42

Sağlık Bakanlığın dan hastanelere '72 saat' uyarısı

Büyüt
Küçült
Sağlık Bakanlığın dan  hastanelere 72 saat
Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmeliğe göre, hastaneler 72 saat yardımsız hizmet verebilme kapasitesine sahip olacak.

Sağlık Bakanlığı olası bir afet ve acil durum anında hastanelerin kendi kendilerine yetebilmeleri için yönetmelik hazırladı.

Bakanlık, Hastane Afet ve Acil Durum Planları Yönetmeliği'ni Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğe göre, hastaneler için kritik 72 saat süresi öne çıktı.

Gazede Duvar'ın aktardığı habere göre, yönetmelikle ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin risk ve zarar azaltıcı önlemler almaları, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmaları ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yetmeleri istendi.

Acil durum ve afet durumlarına ilişkin olarak hastaneler tatbikat ve eğitimler gerçekleştirecek. Hastaneler yatak sayılarına göre afet timi oluşturacak.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024