Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3356 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2016 - 19:05

2 dilim baklava yarım litre su

Büyüt
Küçült
2 dilim baklava yarım litre

Sıcak yaz günlerine denk gelen ve oruç tutma süresinin 17 saati aştığı Ramazan ayının ardından bayram hazırlıkları başladı. Çikolatalar, şekerler, şerbetli tatlılar evlerin baş köşelerinde yerini aldı ancak bu durum oruç süresince farklı bir beslenme düzenine alışan ve susuz kalan bünyeler için tehlike arz ediyor. Bayramda ikram edilen baklavalara, ekmek kadayıflarına, tulumbalara, şekerparelere karşı koyamayanlar için Diyetisyen Canan Aksoy basit bir formül veriyor: Ortalama bir yetişkinin günde 1800-2000 kalori aldığını düşünürsek bu durumda içilmesi gereken su miktarı 1,8-2 litre arasında değişiyor. Bayramların vazgeçilmezi şerbetli tatlılar için ise kalori hesabı şöyle; iki dilim baklava yiyerek 500 kalori alan birinin 500 ml fazladan su tüketmesi gerekiyor.

Hangi tatlıdan sonra ne kadar su içilmeli?


2 dilim baklava: ½ litre su

1 porsiyon ekmek kadayıfı: 1,5 su bardağı su

1 adet orta büyüklükte tulumba tatlısı: 1 çay bardağı su

1 porsiyon revani: 1,5 su bardağı su

1 tane şekerpare: 1 su bardağı su

2 Kemalpaşa tatlısı: 1 su bardağı su

Vücudumuz susuzluğa dayanamıyor


Özellikle yaz aylarında sıcak yüzünden oluşan ekstra su kaybı ve bayram sebebiyle artan her bir kalori için su tüketimine özel olarak dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Canan Aksoy, Ramazan süresince biz diyetisyenler, açlıktan çok susuzluk konusunda uyarı yaptık. Eğer kronik bir hastalık yoksa açlığa dayanıklı olan vücudumuz, konu su olunca maalesef o kadar da dayanıklı değil. Bu nedenle bayram boyunca, oruç tutarken yeterince almadığımız suyu tüketmek, vücudumuz için yapacağımız en olumlu davranışlardan biri olacaktır diyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024