Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4676 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ağustos 2016 - 19:23

Şanlıurfa anne ve bebeklerine sahip çıkıyor

Büyüt
Küçült
Şanlıurfa anne ve bebeklerine sahip

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2014 Sağlık Yıllığı İstatistiklerine göre; Türkiyede bebek ölüm oranı binde 7.6 oldu. 2014 yılında 100 bin canlı doğumda 15,2 olan anne ölüm oranı, 2015 yılı verilerine göre 13.7ye geriledi. Bu istatistiklere göre, Şanlıurfa, doğum hızı ve bebek ölüm oranı açısından ilk sıralarda yer alıyor.

Şanlıurfada 2015 yılında 62 bin 56 bebek dünyaya geldi. Kentte, doğurganlık yaşı olarak kabul edilen 15-49 yaş arası kadın nüfusu ise 431 bin. Bununla birlikte, Şanlıurfa ne yazık ki anne ve bebek ölümü oranında da liste başında yer alıyor.

Önlenebilir anne ve bebek ölümlerinin önüne geçebilmek ve bu alanda farkındalık oluşturabilmek amacıyla, Şanlıurfada Sağlık bakanlığı bünyesinde, Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne kampanyası başlatıldı. Kampanyaya şehirde görevli aile hekimlerinin yanı sıra, 21 ilden gelen 600den fazla sağlık çalışanı da destek verdi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Saymanı ve Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, şehirlerinde aile hekimine ve aile sağlığı merkezine başvurunun oldukça düşük olduğuna dikkat çekti.

26 AĞUSTOSA KADAR SÜRECEK

Eryazgan, Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne kampanyasıyla, sağlık çalışanlarının kapı kapı dolaştığını, gebeleri tespit edip tetkiklerini yaptırmak üzere aile sağlığı merkezlerine çağırdığını; 15-49 formlarının doldurulduğunu ve kadınların aile planlaması konusunda bilgilendirildiğini söyledi. Eryazgan, AHEF ve ŞUAHEDin kampanyaya tam destek verdiğini kaydetti.

Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, AHEF, tıpkı Polio Aşı Kampanyasında olduğu gibi, aile hekimlerinin görev alanına girmese de koruyucu hekimlik uygulamalarıyla ilgili tüm çalışmalarda gönüllülük esasıyla aktif rol oynamaktadır. Federasyonumuz, ülkemizin sağlık geleceğinin garantisi olan koruyucuk sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi için projelerini ve etkinliklerini sürdürecektir. diye konuştu.

Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne kampanyası 26 Ağustosa kadar sürecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024