Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3841 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Temmuz 2016 - 12:26

Bayramda az yiyin !

Büyüt
Küçült
Bayramda az yiyin

Sağlık bakanı Recep Akdağ , İkramları geri çeviremiyorsak, kıramıyorsak, mutlaka alacaksak, bir baklavanın küçük kenarından bir parça alabiliriz. Özellikle çok fazla tatlı ikramı oluyor. Bu tatlı ikramları yerine keşke sebze ve meyve türü şeyler, hafif içecekler ikram edilebilse. Çay ikram açısından çok koyu olmazsa, şekerli de olmazsa çok iyi. Yüksek bir kalori bize yüklemiyor. En kayda değer önerim bu olur. dedi. 

AKDAĞ ÇOCUKLUĞUNDA Kİ BAYRAMLARDAN KALAN HİÇ UNUTAMADIĞI İKİ ANISINI PAYLAŞTI 

Bayramlarda memleketi Erzurumda bayram namazını kıldıktan sonra ailenin bir yerde toplandığını anlatan Akdağ, şöyle konuştu: Gittiğimiz zaman yemek hazırdır. Erzurumun en güzel yemekleri. Bizim ayran çorbası dediğimiz ayran aşı diye bilinen mükemmel bir çorba. Biz aş otu deriz, kişniş deniyor sanırım, o konur içine. Kızartılmış küçük köfteler koyarlar içine mükemmel olur. Su böreği olur. Et dolması, pilav olur. Artık o gün ne varsa. Kadayıf dolması olur genelde. Bunların hepsini yiyelim ama az yiyelim. Hepsinden yiyelim ama hepsini yemeyelim. Çeşit olarak hepsinden yiyelim ama önümüze ne gelirse onu yemeyelim. Unutamadığım anılarımdan biri budur. Unutamadığım bir diğer olay da bir bayramda rahmetli babacığım bana bir çift ayakkabı almıştı. Nedense onu hiç unutamıyorum. Zaten bizim Erzurumda oturduğumuz sokak hemen hemen 100 metre. O pabuçları yatakta yastığımın başucuna koymuştum. Şöyle hissediyordum : O mahallenin, o şehrin en varlıklı ailesi biziz.Hiç öyle değildik ama o ayakkabılarla babam bana o duyguyu vermiş, onu hiç unutmuyorum .

 AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024