Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2986 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2016 - 13:43

Bayramda dikkat etmeniz gereken 8 nokta

Büyüt
Küçült
Bayramda dikkat etmeniz gereken 8

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel anlattı:

Mide rahatsızlığı olanlar, kalp rahatsızlığı olanlar, yaşı ilerlemiş bireylerin beslenmesine ayrı özen gösterilmesi gerekiyor. Yavaşlamış olan metabolizmayı 5-6 öğüne çıkararak ve yürüyüşler yaparak artırmak mümkün.

AŞIRI YEME HASTA EDİYOR

Açlığa alışan vücudumuz, bayramın serbestliğiyle birlikte aşırı yeme eğilimi gösterebilir. Yeme eğilimi sebebiyle yağ oranı yüksek kalorili yemekler, tatlılar, çikolata ve şekerlemeler tüketilmek istenebilir. Yüksek kalorili olan bu besinler sebebiyle aşırı yeme atakları kısa bir süre içerisinde bile kişiye kilo artışı veya hastalıklar olarak geri dönebilir.

BAYRAM SOFRALARINA DİKKAT!

Bayramın güzel atmosferi ile bir araya gelinen büyük sofralar, misafirlikler, ikramlar derken sağlığınızdan olmayın. Öncelikle uzun saatler aç kalmaya alışan midenizi yormamak için az az sık sık yemekte fayda var. Mutlaka az az tüketip ara öğünler ekleyip bol su içmekte fayda var.

SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

Özellikle yaşlı ve çeşitli sağlık problemleri olan aile büyüklerinin daha da dikkatli olması gerekiyor. Kalp hastalığı olan kişilerin yağlı yemek tüketimini olabildiğince sınırlaması gerekiyor. Özellikle tereyağı, katı margarin veya hayvansal yağlar kullanılmış yemeklerden uzak durmaları, yedikleri et türüne de dikkat etmeleri önemli.

Yağlı yemekler, hamur işi ve kızartmalar yerine sebze ve yağsız et yemekleri tercih edilmelidir. Şeker hastalığı olan kişilerin ise tatlı tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Hamurlu ve kızartma şeklinde yapılan tatlılar yerine daha hafif olan sütlü ve meyveli tatlılar tüketmesi daha faydalı olacaktır. Yağlı yemekler tüketmek aynı zamanda hipoglisemi ve hiperglisemi ataklarını da tetikleyebilir.

Bayramda Dikkat Etmemiz Gereken 8 Nokta

1- Ramazanda azalan su tüketimini en az 2.5 litreye çıkarın.

2- Misafirliklerde ikram edilen yemeklere ve tatlılara sınırlama getirin.

3- Aşırı miktarda yemekten kaçınıp az ve sık yemek yiyin.

4- Ayrıca iyi çiğneyerek midenin yükünü hafifletin.

5- Yemek pişirme yöntemi olarak kızartmalar yerine haşlama, fırında ve ızgara tercih edin.

6- Ağır hamur tatlıları, şekerler, aşırı yağlı, kalori açısından yoğun yiyecekler yerine meyve veya kuru meyve tüketimine ağırlık verin.

7- Fazla çikolata ve tatlı tüketimi, mide yanması, reflü gibi şikayetlere neden olabilir.

8- Çay, kahve gibi kafeinli içecekler fazla tüketmeyini, maden suyu ve su tercih edin.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024