Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6501 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2016 - 19:54

Bir kaşık bal bakın kaç kalori?

Büyüt
Küçült
Bir kaşık bal bakın kaç

Kahvaltı sofralarından tatlılara, cilt maskelerinden sıcak içeceklere kadar birçok alanda hayatımızda önemli bir yeri bulunan bal, doğanın bize sunduğu mucizevi besinlerden biri. Pek çok alanda zevkle kullandığımız bal ürünlerinin insan sağlığına olan faydaları ise saymakla bitmiyor.

HEM ENERJİ HEM GÜÇ

Yapılan araştırmalar balın mide ve bağırsak sistemi üzerinde düzenleyici etkisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca bal cilt üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı birçok kozmetik ürününün içeriğinde de bulunuyor. Arı ürünlerinin birçok alanda kullanıldığını belirten Anavarza Bal Genel Müdürü Can Sezen, Bal bize doğanın sunduğu en önemli besinlerden biri. Vitamin, mineral, aminoasit ve enzimler gibi birçok yararlı maddeyi barındıran içeriğiyle önemli bir gıda desteği sağlayan bal, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmenin kapılarını açıyor. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudun enerjisini artırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor dedi.

BİR KAŞIĞI 65 KALORİ

İnsanlık tarihinin en eski doğal tatlandırıcılarından biri olarak bilinen bal, eski yıllardan beri vücudumuzun şeker ihtiyacını sağlıklı biçimde karşılıyor. Vücutla tamamen uyumlu ve faydalı etkileri olan bal ürünleri, içerdiği vitamin ve amino asitler ile aynı zamanda kiloyu korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca, temel karbonhidrat kaynağı olan balın bir kaşığı 65 kalori enerji sağlayarak kaslar için yakıt görevi üstleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024