Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3336 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Temmuz 2016 - 09:47

Bu bayram önerilerini atlamayın!

Büyüt
Küçült
Bu bayram önerilerini

Ankara Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde görev yapan Doktor Serdal Taş, Ramazan ayının sonlanmasıyla birlikte oluşabilecek sağlık sorunları hakkında vatandaşları uyardı. Ramazan Bayramının olmazsa olmazları şeker, çikolata ve tatlı ikramlarının fazla tüketilmemesi gerektiğini belirten Taş, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların şekerli gıdaları tüketirken daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

SÜTLÜ TATLILAR TÜKETİN

Oruç tutan vatandaşların bu süre zarfında metabolizma hızlarının zayıfladığını da belirten Dr. Taş, Ramazanda oruç tutan vatandaşlarımızın metabolizma hızı yavaşlıyor. Bu da vücudu kilo almaya meyilli hale getiriyor. Ramazan Bayramı da şeker, tatlı, çikolata tüketiminin arttığı bir dönem. Özellikle bayramda ikramla artan şeker tüketimi diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireyler için tehlike arz ediyor. Bu yüzden Ramazan Bayramında şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle sütlü tatlılar, taze meyveler ve dondurma tercih edilmelidir dedi.

KENDİ SAĞLIĞINIZ KADAR MİSAFİRLERİNİZİ DE DÜŞÜNÜ

Kişilerin kendi sağlıklarına gösterdikleri özeni evlerine gelen misafirlerine de göstermesi gerektiğini belirten Dr. Taş, Kendi sağlığınız kadar misafirlerinizin sağlıklı beslenmeleri içinde özen gösterin. Onlara şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlı, dondurma, taze meyve ikram edin dedi. Diyabet, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi kronik hastalığı olanların uyguladıkları diyete bayram süresince de sadık kalmaları gerektiğinin de sözlerine ekleyen Doktor Taş, Özellikle diyabet hastaları tatlı tüketmekten kaçınmalıdırlar. Diyetlerine uymaya da özen göstermelidirler diye konuştu.

DHA - Adem YAZICI

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024