Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3926 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2016 - 12:37

Denize ve havuza atlarken bir kez daha düşünün

Büyüt
Küçült
Denize ve havuza atlarken bir kez daha

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, omurgayı güçlendirmek için yazın yapılacak en faydalı sporun yüzme olduğunu fakat özellikle gençlerin macera tutkusu nedeniyle derinliği kestirilemeyen bölgelerden denize ve havuza atlamalarının çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Yaz mevsiminde arkadaşlar arasında yapılan birbirini yüksekten itme, suya batırma gibi şakaların sakatlanmalara hatta boğulma gibi hayati tehlikelere yol açabileceğini aktaran Öztürk, Yazın özellikle gençlerin olmazsa olmaz eğlencelerinden su şakalarının ciddi sakatlanmalara hatta felç kalmaya bile yol açabileceğini söyledi. Aşırı yüksekten aşağı atlanıldığında suyun beton etkisi yaratıp vücutta kırılmalara, şuur kaybına sebep olabileceğini aktaran Öztürk Yazın özellikle macera yaşamak isteyen gençler yüksekliklerini, derinliklerini bilmedikleri yerlerden denize ya da havuza atlamayı sıkça tercih ediyorlar. Ancak bilinmeyen bir yükseklikten atlama, insan vücuduna omurilik felci gibi kalıcı hasarlar verebilir.

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR

Bunların yanında bir de arkadaşlar arasında birbirlerini havuza atmak ya da yüksekten denize itmek gibi şakaların gençlerin yaz tatilinin olmazsa olmazı arasında yer aldığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, Bu tür şakaların omurga sağlığına çok olumsuz etkileri var, gençlerin bu konuda bilgilendirilmesi gerekir dedi.

Gençlerin eğlenme amaçlı yaptıkları su şakalarının yanı sıra diğer eğlence aktivitesi olan jet ski motorlarının bilinçsiz kullanımı durumunda insanda kalıcı hasarlar bırakabileceğine vurgu yapan Öztürk, Yüzme bilmeyenlerin denizde çok açılmaması gerekir, yüzme bilenler ise macera tutkusuna yenik düşüp yüksekliğinden emin olmadıkları yerlerden balıklama atlamamalılar. Çünkü kafa ve boyun kırıkları ölümle sonuçlanabilir, omurga kırıkları ise felç bırakabilir diye aktardı.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024