Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4261 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2016 - 13:49

Dikkat! Kulak çınlaması deyip geçmeyin!

Büyüt
Küçült
Dikkat! Kulak çınlaması deyip

Medipol Üniversitesi Hastanesinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bayazıt, tinnitus olarak adlandırılan kulak çınlamasının toplumda sık karşılaşılan problemler arasında yer aldığını bildirdi. Ortalama her 5 kişiden 1inin, hayatının bir döneminde kulak çınlaması hissettiğini dile getiren Bayazıt, şunları kaydetti:

Bunların bir kısmı geçici, bir kısmı sürekli çınlama şeklinde oluyor. Halk arasında biri beni anıyor şeklinde yorumlanmasına rağmen çınlama bazen vücuttaki bir problemin sinyali olabiliyor. Bu nedenle çınlama, üzerinde ciddi şekilde durulması ve incelenmesi gereken bir problem. Çınlama, genellikle sadece kişinin kendi tarafından işitilir. İkinci bir kişinin veya doktorun işitebildiği tinnituslarda neden genellikle kafa tabanına bağlanan kaslarla ilgili problemlerden kaynaklanabileceği gibi, aynı bölgedeki damarsal yapıların hastalıkları da benzer şekilde kendini gösterebilir.

Kişinin sadece kendi duyduğu çınlamaların nedenleri çeşitlidir. Kulağın kendi hastalığına bağlı olarak çıkabileceği gibi, santral sinir sistemi, kalp damar sistemi, endokrin sistem ve kan hastalıkları, romatolojik hastalıklar da tinnitusla ilişkilidir. Bahsi geçen sistemlerin hastalıkları varken çınlama ortaya çıkabilir. Bazen de kulak çınlaması hastanın ilk şikayetidir ve incelendiğinde altta yatan kulak dışı bir hastalık tespit edilir. Bunun manası çınlamanın bazı ciddi hastalıkların habercisi olabileceğidir.

KANSER BELİRTİSİ OLABİLİR

Bayazıt, çınlamaya yol açan oldukça fazla sebep bulunduğuna işaret etti. Hastalar incelemeye alındığında bu sebeplerin araştırıldığını belirten Bayazıt, şu ifadeleri kullandı:

Hastanın yaşı, gürültüye maruz kalması, hipertansiyon, kulak ve çevresindeki tümörler, vücudun başka yerindeki kanserler, kan kanserleri çınlamanın nedenleri arasında. Özellikle tek kulağın çınlıyor olduğu durumlarda dikkatli olunmalı ve çınlama nedeni detaylı araştırılmalıdır. Çünkü tek taraflı çınlamalarda genellikle altta yatan problem daha ciddi boyuttadır. Tek kulakta çınlama olması her iki kulakta çınlama olmasına kıyasla daha fazla ciddiye alınması gereken bir durumdur.

Eğer altta yatan ciddi bir rahatsızlık nedeniyle hastada kulak çınlaması başladıysa ve bu süreçte ihmaller olursa zaman içerisinde durum daha fazla ciddiyet kazanabilir. Erken tanı ve tedavi olanakları kaybedilebilir. Önemli olan çınlamanın varlığı değil, neyin neden olduğudur. Eğer altta yatan ciddi bir neden bulunamazsa çınlama kendiliğinden kaybolabilir. Altta yatan hastalık tespit edilirse bu hastalığın tedavisi çınlamanın da iyileşmesine olanak sağlar.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024